Hannes tops the podium in Windsor Getty Images for Red Bull Air Race

Hannes Arch vandt hans tredje løb i træk i Red Bull Air Race World Championship med en nervepirrende opvisning i Windsor, Ontario i søndags.

Østrigeren kom sikkert tilbage på benene med en eftertrykkelig sejr i Canada blot to dage efter en af de værste pylon-sammenstød i hans karriere. Storbritanniens Paul Bonhomme tog en tæt andenplads på den vanskelige bane over Detroit floden på den canadisk-amerikanske grænse, hans ellevte podium-plads i streg, mens amerikaneren Kirby Chambliss nåede top-tre for første gang i år med tredjepladsen. Canadas Pete McLeod fik en skuffende niendeplads foran hans hjemmepublikum.

Arch og Bonhomme var låst i en anden klassisk duel på en kølig og overskyet dag foran et stort publikum på 110.000 som fulgte med fra Windsor og Detroit, med omkring 160.000 tilskuere mødt op til to dage med flyvning i høj hastighed og lav højde. Arch, verdensmesteren fra 2008, gemte hans bedste indsats til sidst og brød banerekorden med en tid på 1 min 05,96 sek i finalen.

Bonhomme, den nuværende verdensmester, gjorde en god indsats for at slå Arch. Det britiske es førte med en brøkdel af et sekund efter de første fire intervaller gennem den 5 km lange bane, men kunne ikke holde føringen og sluttede med 1 min 06,59 sek, blot 0,63 sek bag Arch. Chambliss, som ser frem til mere hæder på hjemmebanen i New York om to ugers tid, var 3,03 sek bag østrigeren med 1 min 08,99 sek Storbritanniens Nigel Lamb fik fjerdepladsen med 1 min 13,34 sek efter at ramme en pylon i finalen.

'Jeg forsøgte bare at forblive rolig og lade de andre lave fejl. Nu er jeg henrykt' – Hannes Arch

“Jeg er rigtig glad for at vinde løbet efter den vanskelige uge,” sagde Arch, hvis svære pylon-sammenstød under træningen i fredags beskadigede hans fly og efterlod ham tydeligt rystet. “Holdet stod bag mig hele vejen. Vi prøvede at klare vores problemer. Man skal bruge et stærkt hold, og det har jeg. Jeg forsøgte bare at forblive rolig og lade de andre lave fejl. Nu er jeg henrykt.”

Arch’ nære uheld kom blot 24 timer før en anden dramatisk vending for Australiens Matt Hall. Den tidligere Royal Australian Air Force jagerpilots fly undergik en aerodynamisk vingestalling i en skarp drejning på den forblæste bane, hvilket fik den til at dykke mod Detroit floden. Halls vinger og højre hjul plaskede mod vandoverfladen, men han fik hurtigt kontrol over MXS-R flyet og vendte sikkert tilbage til landingsbanen.

Bonhomme, som stadig fører mesterskabet med 41 point over Arch’ 39, sagde at han var skuffet over at tabe til hans store rival fra Østrig, men tilføjede at det var en fornøjelse at være med i en så spændende kamp i Windsor. “Jeg ved ikke hvad I synes, men jeg synes det var en glimrende eftermiddag,” sagde Bonhomme. “Det var fantastisk. Alle hævede deres niveau. Det var tæt for os alle. Vi er kede af vi ikke vandt, men det var et godt løb. Det bliver spændende hele vejen til slutningen af sæsonen.”

2006 verdensmesteren Chambliss, nu på 26 point i alt, rykkede en tand op foran Hall til en fjerdeplads i mesterskabet. Piloten fra Arizona, som vandt løbet på samme bane i 2008 og også tog tredjepladsen her sidste år, sagde at han ville vinde det næste løb i hans hjemland den 19-20. juni. “Hvis vi kunne vinde løbet i New York, ville det være formidabelt,” sagde Chambliss.

For mere om Red Bull Air Race, se vores Windsor stævne side


Kommentarer

    Tilføj kommentar

    *Alle felter påkræves
    Maximum 2000 tegn må indtastes :
    Indtast ordet til venstre og klik derefter "post kommentar":

    Artikel Detaljer