Marquez wins in Valencia GEPA Pictures/Gold & Goose

Toby Moody giver os insider historierne om en spændende sidste runde i 2010 sæsonen i alle klasser – altså da det først var lykkedes ham at komme tæt på begivenhederne….

Mestre tilbage i tiden
Marc Márquez holdt hovedet koldt og sikrede sig 125cc titlen i Valencia endnu engang. Han sagde lørdag aften, at han bare håbede, at han kunne sove, men fjerdepladsen var det eneste, han behøvede for at sikre sig titlen, så stor var hans fordel. Endelig kunne teamet ånde lettet op efter et stressende Estoril. Altså.. de var lidt stressede søndag morgen, men så begyndte festlighederne. Og de begyndte i dén grad, da Marc kom hjem igen til Cervera. Det er en by i Lleida, hvor Emilio Alzamora kommer fra – den fyr, som plukkede Marc fra juniorrækkerne og bragte ham igennem til Grand Prix og verdensmesterskabet – så det var dejligt at se Emilio på podiet med Alex Criville (500cc mester i 1999) og Marc, ligesom Emilio stod på podiet som indehaver af 125 titlen, da han vendte tilbage fra Argentina i 1999.

null Toby Moody
 

Som far, så søn
Niklas Ajo kørte som team-kammerat til Márquez i Valencia, og den 16-årige finne og søn af den boss, som var mekanikeren bag Marcs vej til titlen, fik sandelig sin sag for i sit første grand prix på verdensniveau. Lige som en streng far oplærer sine sønner, så sørgede Aki Ajo for at få Niklas til at indse, at det hele ikke kun er glamour og solskin. Åh nej. Han fik ham til at bygge sin egen cykel torsdag eftermiddag…

Tid til pensions-dæk-ning
Jeremy Ferguson fra Dunlop Tyres, som startede i firmaet i 1966, har haft sit sidste løb. Han har været i grand prix motorcykel-paddock siden 1985 og har holdt opsyn med mesterskabssejre i alle klasser. Den engelske designer og karikaturtegner John Mockett lavede en tegning til Jeremy, som indeholdt de gutter, som havde betydet mest i løbet af de 25 år, og billedet blev præsenteret under et surprise party fredag aften. Jeremys kolleger udgjorde størstedelen af billedet, men gæsteoptrædener fra Kenny Roberts (bagest til højre) Marco Simoncelli (med en fugl liggende i håret) og Randy Mamola (som en hund) vakte megen moro i aftenens løb.

null John Mockett
 

Præsentation af et nyt motorcykel-vidunderbarn
Keith Flint fik endnu en tur bag på to-personers Ducatien, og det blev det tredje ud af de fire sidste løb, men denne gang var det ikke Randy Mamola, han kørte med som tidligere. Vidundersangeren og –danseren valgte at sidde bag på Franco Battaini, som virkelig fyrede op under efterbrænderne. Meldingerne lød på, at ’Batters’ var så vild med det, at han var godt i gang på engelsk, da han kom tilbage til pit og prøvede at fortælle alle, hvordan det var at køre rundt med en musikhelt. Flint (på billedet nedenunder på Steve Parrishs 1977 Suzuki tidligere på året) sneg sig til Jerez for at få en dag på banen – som han bliver stadig bedre og bedre til – men først efter at have fået tilbudt en handel om en ægte Moto2 racercykel. Han overvejede købet, sidst han blev set.

null Silverstone Circuit Ltd
 

En royal aftale
The heir to the throne of Spain, Prince Felipe, arrived at Valencia to give out the trophies and enjoy watching another Spaniard take the Arvingen til den spanske trone, Prins Felipe, ankom til Valencia for at uddele trofæerne og nyde  at se endnu en spanier løbe med den endelige titel, selvom hans ankomst voldte mig en del forstyrrelse. Jeg havde trukket mit ur for hårdt op og mistet 20 minutter – jeg skulle have husket, at det sommetider har brug for en kickstart – men vi havde stadig 15 minutter til at gå de tre minutters gang tilbage til kommentatorboksen. Men sikkerhedsvagterne havde afspærret til en sti, så prinsen kunne ankomme direkte fra sin helikopter til pitområdet. Det var umuligt at nå tilbage, og vi skulle i luften på under syv minutter fra nu af, og det er totalt fy-fy at komme for sent til en udsendelse. Men der blev lagt en dæmper på min desperation, da ikke kun en Guarda Civil fyr stak næsen helt op i hovedet på mig, men også en gut fra hæren. Han åbnede bare sit pistolhylster… da vi nåede dertil, tænkte jeg, at det nok var bedre at komme fem minutter for sent end at blive arresteret. Men heldigvis ankom prinsen, og området blev åbnet igen. Vi nåede hen i boksen to minutter før tid … sikken afslutning på sæsonen!

Vil du læse mere?


Kommentarer

    Tilføj kommentar

    *Alle felter påkræves
    Maximum 2000 tegn må indtastes :
    Indtast ordet til venstre og klik derefter "post kommentar":

    Artikel Detaljer