Maddo at NYNL 2008/9 Christian Pondella/Red Bull Photofiles

De fleste mennesker prøver at gøre nytårsaften uforglemmelig. Men hovedpersonerne i Red Bull: New Year. No Limits vil være sikre på at ingen nogen sinde glemmer dem. Robbie Maddison, Rhys Millen og Travis Pastrana: Stå ret og bliv talt.

3...
Den 31. december kører det tredje Red Bull: New Year. No Limits af stablen. Den første, i 2007, skulle drifting-stjernen Rhys Millen have forsøgt at slå en baglæns saltomortale med en firhjulstrækker for første gang, men han kom til skade med ryggen under træningen, så Robbie Maddison (se efterfølgende) blev den eneste attraktion.

322...
Ved New Year. No Limits i 2007 forsøgte Robbie Maddison at springe længden af en amerikansk fodboldbane (109 m), men til trods for at vinden forhindrede ham i at nå det mål, da hen strøg 18 m gennem luften, slog han den afdøde Evel Knievels Caesars Palace nytårsrekord – sat nøjagtigt 40 år tidligere, 31. december, 1967 – med et 98,43 m spring. Men det var ikke nok for Maddo, og han slog hans egen rekord tre måneder senere i hjemlandet Australien, ved Crusty Demons Night Of World Records i Melbourne, med et spring på 104,42 m og derefter igen men lige knap 106,98 m. Se hans originale rekord fra New Year. No Limits her.

0...
Rhys lod sig ikke kue af hans første tilbageslag og kom igen i 2008 til andet forsøg i Las Vegas, hvor det lykkedes ham at vende hans firhjulstrækker med nøjagtig 58 km/t over en afstand på 24 m og en højde på 15 m, selvom et styrt efter landingen gav familie og venner et ængsteligt øjeblik før han kom ud af bilen – uden en skramme. Se Rhys's fantastiske saltomortale her.

96...
Sidste år var Robbie Maddison igen en af stjernerne i opvisningen i Las Vegas, hvor han sprang fra en rampe til en 29 m høj og 12 m dyb kopi af Triumfbuen i Paris. Selve springet var faktisk højere, nemlig 32 m, og faldet tilbage på rampen 18m, hvor Robbie landede hårdt og skadede hans hånd. ”Jeg snød bare døden igen,” sagde australieren ganske enkelt. Se Maddo give Manden Med Leen baghjul her.

2008/9...
I år er endnu en speciel rekord i sigte, når Travis Pastrana forsøger at springe længere end nogen tidligere har forsøgt i en rallybil. Til arrangementet ved Long Beach, nær Los Angeles, skal Travis springe fra Pine Street Pier til en flydende pram. Den nuværende rekord er 60 m. Travis mener han kan fordoble den. Se ham øve sig her.

300.000...
Næsten en tredjedel af en million mennesker så begivenhederne sidste år, og det er blot dem der var på stedet i Las Vegas. Da arrangementet blev transmitteret live på ESPN TV-netværket, ser yderligere millioner Red Bull: New Year. No Limits hver 31. december.

99.00...
Travis er den ubestridte konge af X Games. Hans første guldmedalje kom i 1999 da han scorede rekordsættende 99.00 point for at vinde hans FMX motorcykel. Han har nu samlet vundet ni FMX guldmedaljer. Han har også en X Games guldmedalje, en sølv og en bronze i rallydisciplinen... det er et bredt talent.

199...
Man kan ikke sige det altid har været 100 procent lykkebringende – vi taler om en mand hvis lægejournal er en lang liste af forstuvninger, knoglebrud, flænger og komaer – men det har altid været Travis Pastramas nummer, hvad enten det er på motorcykel, bil eller monster truck – og det vil være på hans specialbyggede Subaru Impreza rallybil ved dette års forsøg. Vil det bringe lykke denne gang? Se det snart!
 


Kommentarer

    Tilføj kommentar

    *Alle felter påkræves
    Maximum 2000 tegn må indtastes :
    Indtast ordet til venstre og klik derefter "post kommentar":

    Artikel Detaljer