Mikkel B Jensen speedway VM guld 2012 - 1

Efter 4 års tørke vandt Danmark igen VM-guld i holdspeedway i lørdags. Det skete med hjælp fra den nye generation af speedwaykørere, der blev repræsenteret af 20-årige Michael Jepsen Jensen og den kun 17-årige Red Bull-atlet, Mikkel B Jensen.

Det var den lille svenske by Målilla, der lagde grund til VM-finalen. En finale, hvor det allerede efter få heats stod klart, at det var Danmark og forhåndsfavoritterne Australien, der var kommet for at kæmpe om guldet.

De to danske VM-debutanter og deres to rutinerede holdkammerater (Niels-Kristian Iversen og Nicki Pedersen) udkonkurrerede Australien - både i fart og i snuhed - i det, der viste sig at blive en yderst taktisk VM-finale. Danmark kunne således sikre sig guldet med i alt 39 point, mens Australien sluttede på 36 point, Rusland på 30 og Sverige kunne tage til takke med 24 point og en skuffende sidsteplads.

Lørdagens VM-sejr markerede på mange måder et generationsskifte på det danske speedwaylandshold, hvor 17-årige Mikkel B Jensen, der endnu ikke er gammel nok til at køre motorcykel på de danske veje, blev den yngste vinder af en VM-finale nogensinde.

  

Mikkel B Jensen speedway VM guld 2012Polfoto / metroexpress.dk

  


Kommentarer

    Tilføj kommentar

    *Alle felter påkræves
    Maximum 2000 tegn må indtastes :
    Indtast ordet til venstre og klik derefter "post kommentar":

    Artikel Detaljer