98543739KR221_F1_Grand_Prix.jpg

Canada har altid været god ved Scuderia Toro Rosso med point for enden af de 70 runder, og i dag var ingen undtagelse.

En glimrende holdindsats – kørsel, strategi, pitstop arbejde – alting klappede og gav Sebastien Buemi en afslutning på ottendepladsen. Den er fire point værd, hvilket stiller os lige på point med Williams holdet, men foran dem, på en syvendeplads i fabrikanternes klassifikation, takket være bedre overordnede afslutninger. Som forudset var det et nervepirrende grand prix, som ikke engang krævede tilstedeværelsen af den næsten traditionsfaste canadiske sikkerhedsbil for at peppe tingene op. Sebastien og Jaime Alguersuari hold sig begge ude af vanskeligheder i åbningsrunden, som ellers så adskillige kollisioner og hændelser, så spaniolen var på en tiendeplads da de krydsede linjen første gang, med schweizeren lige bag ham på ellevte. Fire runder senere havde vore drenge byttet pladser, da Seb åbenbart klarede runderne hurtigere, og i runde 7, efter at have startet på de bløde dæk, havde Jaime sit første af tre pitstop.

På de hårdere Bridgestones holdt Sebastien den gående meget længere, hvilket betød at i en kort men gloværdig runde stod hans navn på toppen af klassifikationen. Der blev trængsel omkring skærmen med tidtagningen i Toro Rosso garagen da telefonkameraerne kom frem for at forevige øjeblikket! Vi vidste at det ikke ville holde, da vores plan omfattede tre dækskift, og han faldt til en ottendeplads, på hvilken han også afsluttede løbet, men ikke før han vandt en duel med Michael Schumacher i Mercedesen.

Det var dog ikke altid ligetil for Seb, for, som de af os der stod ved distancemonitorerne forstod allerede før ham selv, havde han en flækket udstødning, med mere and halvdelen af løbet tilbage. Så der var megen neglebidning i garagen, da sådan en skade ofte kan resultere i udtræden fra løbet. Jaime kørte også godt, men rækken af pitstop virkede ikke til hans fordel, og selvom der var øjeblikke hvor han var i nærheden af pointzonen, måtte han til sidst nøjes med en tolvteplads.
Hvis det var en god dag for os, var den fantastisk for McLaren, da de fik den anden dobbeltsejr i træk, med Lewis Hamilton foran Jenson Button. De måtte afværge en stærk udfordring fra Red Bull holdet, som dog ikke blev til noget, og Fernando Alonso var en konstant trussel da han afsluttede på tredje for Ferrari, efterfulgt af Sebastian Vettel og Mark Webber. Nico Rosberg tog sjettepladsen for Mercedes foran Robert Kubica, som havde den hurtigste runde i Renaulten. Bag Buemi blev de sidste to pointpladser opfyldt af Force India duoen Tonio Liuzzi og Adrian Sutil.

 


Kommentarer

    Tilføj kommentar

    *Alle felter påkræves
    Maximum 2000 tegn må indtastes :
    Indtast ordet til venstre og klik derefter "post kommentar":

    Artikel Detaljer