2011 Spanish Grand Prix Getty Images

Sebastian Vettel er ved at finde ud af, at det at være verdensmester handler om mere end at køre en bil meget, meget hurtigt og få gode pladser på restauranter (som han hævder, at han stadig ikke får alligevel).

Han er nu den der lyttes til, når kørerne bliver bedt om udtalelser om alt lige fra sikkerhed til sportslige regler. Da de var i Spanien i denne uge, blev han – naturligvis – spurgt om Fernando Alonso mere end andet ...

Seb, hvorfor dominerer Red Bull kvalifikationen så nemt i øjeblikket?
SV: Jeg tror ikke noget er ændret i forhold til sidste år. Vi har haft et rigtigt godt løb i kvalifikationen og har altid været tilfreds med det vi får ud af bilen. Nogle gange har vi ligget meget behageligt i forhold til de andre, men hvad kan jeg sige? Vi arbejder meget hårdt for at gøre alting rigtigt og presser den sidste dråbe ud af performance. Før kvalifikationen, i træningssessionerne, har vi et program til at indstille bilen som vi ønsker det, til at få dæktrykket rigtigt og så videre. Det gør vi ved hvert enkelt løb. Nogle gange er vi meget tæt på perfekt, andre gange er vi langt fra. Men der er ikke kun en grund til at vi er hurtige i kvalifikationen, når vi er hurtige, eller hvorfor vi til tider er dårlige.

Er der for mange pitstops i F1?
SV: Det er vanskeligt at svare på. Måske er det anderledes for mig, som chauffør i forhold til en tilskuer? Vi pitstopper så mange gange som vi er nødt til – så enkelt er det. Hvis vi tror vi kun har pitstop to gange, så har vi pitstop to gange. Sidste år måtte vi kun komme ind kun en gang - og så kom vi ind kun en gang.

Jeg tror dog at det er svært for nogen at sidde på tribunen: så snart folk begynder at køre i pitten, bliver det ret svært at følge med. Jeg husker selv, da jeg var på Hockenheim i 2000, tror jeg, og ser løbet på hovedstrækningen. Der havde vi ikke en videovæg foran, og det bliver mere eller mindre umuligt at forstå, hvad der sker, da pitstopsne først startede.

Nu har vi Kangaroo TV og videovægge overalt, så det er bedre. Men selv for personer med et tv og en kommentator der fortæller dig, hvad der sker, er det vanskeligt at følge med. Vi har ikke det problem, sandsynligvis fordi vi forbereder os hele weekenden, og vi ved, hvad der er i vente, i hvert fald om det er et et- eller to- pitstop race i stedet for et tre- eller fire- pitstop. Men udenfor må det være være svært.

Vil du se mere?

 


Kommentarer

    Tilføj kommentar

    *Alle felter påkræves
    Maximum 2000 tegn må indtastes :
    Indtast ordet til venstre og klik derefter "post kommentar":

    Artikel Detaljer