taisukeportrait © Ray Demski / Red Bull Photofiles

Taisuke, Japans førende b-boy, taler om rivalisering, dansens afrikanske oprindelse og det næste Red Bull BC One, som finder sted i hans hjemland.
 

Kan du huske dine allerførste dansetrin? 

Så langt tilbage jeg kan huske, har jeg altid elsket at danse. Jeg begyndte på seriøs boying i en alder af otte. Jeg begyndte med at se Kool Crew, et par fyre som dansede i Osaka og jeg var vild med deres stil. Jeg ville gøre det samme, men de var meget ældre end mig.

Var din alder et problem for dig?
Det var egentlig kun mig selv der gjorde et problem ud af det, tror jeg. Der var mange dansere i Osaka, men de var alle meget ældre end mig, så jeg troede det var en sport for voksne. Selvom jeg gerne ville blive set, blev jeg på sidelinjen. Men til sidst holdt jeg op med at stille de spørgsmål og gik i gang.

Hvem var dine rollemodeller? 

Jeg havde ikke nogen rollemodeller. Japan var mange dansere meget dygtige til bevægelser, men jeg var mere interesseret i fodarbejde, så jeg begyndte at kigge uden for Japan. Særligt The Zulu Kingz betød meget for mig, og jeg var også imponeret ligesom Kazuhiro, som jeg danser med nu. Det gik hurtigt fremad for mig, men jeg havde egentlig ikke nogen læremestre.

Din fætter Toshiki, som også er danser, ser ud til at have været meget vigtig i din træning?
Vi begyndte sammen, men da jeg kom i sjette klasse, blev mere kendt. Han kom meget omkring og dansede med mange grupper, mens jeg var mere for mig selv. Han vandt nogle af de store konkurrencer i Japan, og var endda med i Battle of the Year. Han var ikke så meget bedre end mig, men jeg tror han allerede havde udviklet en egen stil, en identitet. Det var måske det jeg manglede på det tidspunkt.

Hjalp det til at motivere dig? 

Ja, for jeg var bange. Jeg begyndte at tvivle. Så jeg blev i Osaka og trænede, samtidig med at jeg dyrkede atletik. Men jeg begyndte at føle mig indeklemt i Nagasaki, så jeg tog til Tokyo. Der fandt jeg en danseskole, International Dance College. Underligt nok henvendte de sig til mig og inviterede mig til at lære hos dem gratis, og bad mig endda om at undervise et par timer for at tjene lidt lommepenge. Det var åbenbart vigtigt for dem at have mig som elev, og sådan blev jeg danselærer i Tokyo.

Var det en stor omvæltning for dig? 

Det ændrede alt. Jeg mødteKatsu der, og Katsu lærte mig dansens historie og dens forbindelse med hiphop og Afrika. Jeg følte igen jeg var en del af noget, og genopdagede min passion for dans; det var der jeg udviklede min egen stil. Så var det min fætters tur til at være misundelig… Men vi kunne snakke om det, og det lykkedes mig at få ham med i min gruppe, All Area. Siden da begyndte vi at danse sammen igen.


Du har en livlig, hurtig og let stil. Hvad tænker du på under en battle? 

Det ved jeg faktisk ikke. Jeg ser hvad min modstander laver; jeg får en følelse for musikken, det er det eneste der betyder noget. Det er svært at beskrive, frem for alt er det en fysisk fornemmelse. Man “tænker” ikke.


Japan skal være vært for den næste Red Bull BC One i november. Hvad gør du til den tid?

Jeg tænker meget på det. Jeg har vundet mange konkurrencer, i Australien, Frankrig, Storbritannien og enddaJapan; men Red Bull BC One er noget andet. For det første er det “1 mod 1”, hvor man er alene med sin egen stil og må vinde det selv. Der er selvfølgelig et ekstra pres fordi det sker i Japan; jeg føler at jeg skal vinde. I 2008 blev jeg slået ud i finalen, så denne gang går jeg efter guldet.
 

null
 

Lær mere om Taisuke og Turn It Loose.

 


Kommentarer

    Tilføj kommentar

    *Alle felter påkræves
    Maximum 2000 tegn må indtastes :
    Indtast ordet til venstre og klik derefter "post kommentar":

    Artikel Detaljer