Vonn March 10 Erich Spiess/Red Bull Photofiles

Lindsey Vonn sikrede hendes tredje FIS samlede World Cup titel ved verdensfinalen i Garmisch-Partenkirchen denne uge, sammen med hendes titler for i år i styrtløb, super-G og alpin kombination.

Selv om hun kun kom ind på en andenplads efter hendes største udfordrer og gode ven Maria Riesch i det sidste styrtløb midt i ugen – Vonn havde allerede vundet titlen ved det sidste løb i Schweiz – bekræftede FIS at Vonn også skulle have titlen i den trunkerede alpine kombinations-disciplin sammen med både styrtløbs- og super-G-titlerne, den sidste vundet i januar allerede før Vonn tog afsted til Legene i Vancouver.

Den 25-årige amerikaners sejr i gårdagens super-G bekræftede hendes samlede verdensmestertitel og, for at sætte prikken over i'et, var hendes 33. World Cup titel, hvilket betyder at hun har passeret Bode Millers rekord på 32 individuelle Word Cup sejre for en amerikaner.

”Det er meget vigtigt for mig. Den samlede titel er en af de største ting man kan vinde i vores sportsgren,” sagde Vonn. ”Jeg prøver altid at give mit bedste hver dag, men det er en lang sæson.”

'Det er derfor hun altid kæmper til det sidste, også selv om det ikke længere er afgørende' - Thomas Vonn

Vonns ”lange sæson” har omfattet en del skader, og denne uge var ingen undtagelse. På trods af et styrt i tirsdagens storslalom som igen gjorde hendes videre deltagelse smertefuldt, og selv om det virkede usandsynligt at Reisch skulle overvinde hende i den samlede Word Cup position selv om hun ikke deltog i super-G, var Vonn fast besluttet på at deltage alligevel, noget hendes mand Thomas Vonn, som giftede sig med hende da hun var Miss Kildow i 2007, lagde vægt på.

”Hun kom tilbage til mig og sagde at hun var ok, og at hun ville vinde det 33. World Cup løb for at etablere en ny amerikansk rekord,” sagde den tidligere profesionelle skiløber. ”Det er derfor hun altid kæmper til det sidste, også selv om det ikke længere er afgørende.”

Men i en sæson hvor hun har høstet ikke alene flere FIS World Cup succes, rekorder og den længe ventede olympiske guldmedalje for styrtløb, var Vonn så ydmyg som altid om hendes præstationer, og gav æren til alle omkring hende.

”Havde du spurgt mig i starten af sæsonen om jeg kunne have nået dette, ville jeg have svaret, 'Det tror jeg næppe,'” tilføjede Vonn. ”Det kræver meget hårdt arbejde, ikke kun fra mig, men fra holdet, fra de amerikanske holdtrænere, fra min mand, fra Red Bull og mit skiselskab Head.”

For flere resultater og en fuld rangliste, klik ind på fis-ski.com.

 


Kommentarer

    Tilføj kommentar

    *Alle felter påkræves
    Maximum 2000 tegn må indtastes :
    Indtast ordet til venstre og klik derefter "post kommentar":

    Artikel Detaljer