Felix Baumgartner

null

Felix Baumgartner Feed

Felixs Oplysninger

Om Felix

null

Felix Baumgartner udfordrer konstant hans personlige grænser og flytter de fysiske grænserne for menneskelig flyvning. I 2003 udførte Felix det første frie fald i vingedragt over den Engelske Kanal, og han har haft den supersoniske gral i sigt lige siden. Med et hold af verdens bedste videnskabsmænd, ingeniører og læger bag sig, er han klar til at skrive historie og avancere flyveteknisk forskning med Red Bull Stratos.

Felix blev født i Salzburg, begyndte med faldskærmsudspring i en alder af 16 år og øvede hans talent som en del af det østrigske militærs demonstrations- og konkurrencehold. I 1988 begyndte han at udøve udspringsopvisninger for Red Bull. Firmaets utraditionelle tankegang og Felix' eventyrlige gejst passede sammen, og de har arbejdet sammen lige siden.

I 1990'erne følte Felix at han var kommet så langt han kunne med traditionel udspringning, så han udvidede hans talent med BASE jumping – faldskærmsudspring fra faste bygninger eller formationer. Han mener at de lynhurtige reflekser og præcise teknikker påkrævet ved præstationer i så lav højde også forbedrer hans udspringsteknik for højere luftlag.

Ud over hans forbløffende frie fald over den Engelske Kanal, har Felix lavet verdensrekorder i BASE jumping og er blevet nomineret til en World Sports Award og to kategorier i NEA Extreme Sports Awards. Han er også en prominent fortaler for nonprofitorganisationen Wings for Life Spinal Cord Research Foundation. Og hans beslutning om at nå grænsen til rummet og bryde lydmuren er urokkelig. "Vi kan dele informationer der ikke har været tilgængelige de sidste 50 år, eller nogen sinde," erklærer Felix. "Det gør mig lidt stolt." Lær mere om Felix og Red Bull Stratos (hans mission til grænsen af det ydre rum) på www.felixbaumgartner.com og www.redbullstratos.com.
 

Felix' præstationer indtil nu:

  • * 1997 – Verdensmestertitlen for BASE jumping i West Virginia, USA
  • * 1999 – Verdensrekord i BASE jumping fra Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur i Malaysia (451 m)
  • * 1999 – Verdensrekord for det laveste BASE jump fra Cristo Redentor statuen i Rio de Janeiro i Brasilien (29 m)
  • * 2001 – Nomineret til World Sports Award i London, England (kategori: ekstremsport)
  • * 2003 – Channel Crossing (Kanalkrydsning) fra Dover i England til Calais i Frankrig; første frie fald i vingedragt over den Engelske Kanal.
  • * 2004 – BASE jump ned i Marmet hulen i Velebit nationalpark i Kroatien (190 m dyb)
  • * 2004 – Rekordsættende BASE jump fra den højeste bro i verden, Millau-viadukten i France (343 m)
  • * 2007 – BASE jump fra verdens højeste bygning, Taipei 101 Tower, Taipei, Taiwan (509 m)