Een ware battle op het circuit.

De Nederlandse racer Scott Deroue uit Nijkerkerveen heeft de 7e positie gehaald tijdens de tweede race in de Red Bull MotoGP Rookies Cup op het TT Circuit in Assen. De 15-jarige rijder kroop van de 14e plek gestaag naar boven en liet onder andere de Duitser Phillipp Oetll, die als negende eindigde, achter zich.

Sissis wint
Arthur Sissis, de 16-jarige Australiër had vandaag de rollen omgedraaid met de 14 jarige Italiaan Lorenzo Baldassarri. Ging in de eerste race Baldassari met de winst aan de haal, vanmorgen trok Sissis in en bloedstollend duel aan het langste eind. Sissis won in de laatste bocht. Dit is zijn derde overwinning dit jaar in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Florian Alt, de 15-jarige Duitser, nam een schitterende derde positie.

Grip krijgen
Ons wisselvallige klimaat had vandaag weer een grote rol in de Nederlandse TT ronde. Dreigende zwarte wolken en flinke regenbuien in aantocht… Maar uiteindelijk was de baan alleen maar vochtig en bleef de echte regen uit. De opdrogende baan zorgde echter voor ongewone omstandigheden en de racers moesten wennen aan de baan om goed grip te krijgen.

Hart van Sissis racet mee
“Zelfs mijn hart was aan het racen in de laatste ronde", zei Sissis. "Het was zo'n geweldige race, ik probeerde weg te komen maar Lorenzo was er altijd. Na ongeveer 4 ronden waren de banden versleten. Ik kon niet geloven dat Alt ons voorbij reed. We haalden hem weer in, maar ik wist dat Lorenzo de grote uitdaging was. Hij lag voor in de laatste ronde. Gisteren had ik een fout gemaakt, dus racete ik vandaag via de andere kant en moest ik vol op de rem, niet wetende of ik het ging halen. Mijn hart stopte bijna in de laatste bocht!"

Race 2 classificatie
1. Arthur Sissis (AUS) 27 minuten 05.184 secondes
2. Lorenzo Baldassarri (ITA) +0.222
3. Florian Alt (GER) +1.425
4. Alan Techer (FRA) +7.081
5. Xavier Pinsach (ESP) +7.393
6. Tomas Vavrous (CZE) Red +7.609
7. Scott Deroue (NED) +05 8.703
8. Stefano Valtulini (ITA) +8.959
9. Philipp Oettl (GER) +10.542
10. Andrea Migno (ITA) +18.203
 

> Bekijk de foto's van de tweede race van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.


Reacties

    Krabbelen

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op 'Plaats reactie:

    artikel Details