Stratos-Outdoor-Cam-Simon-Crop.jpg

De Oostenrijker Felix Baumgartner heeft als doel het verbreken van het wereldrecord freefalling. Deze professionele BASE jumper is een stap dichterbij zijn droom gekomen na een succesvolle testsprong vanaf een hoogte van maarliefst 21.818 meter!

De cijfers, die nog officieel bevestigd moeten worden, geven aan dat om 9:40 uur de Red Bull Stratos capsule de spectaculaire hoogte van 21.818 meter boven het aardoppervlak had bereikt. Dit was de eerste keer dat hij voorbij de Armstrong Line van ongeveer 19.202 meter kwam. Op deze immense hoogte kon Felix zijn op maat gemaakte ruimtepak testen.

Daarna ging Felix door zijn 39-stappen veiligheidschecklist voordat hij handmatig de druk van de capsule haalde. Beter 39 stappen te veel, dan eentje te weinig op zo’n enorme hoogte. Felix had een topsnelheid van 583.04 kilometer per uur bereikt en maakte vervolgens een vrije val van 3 minuten en 43 seconden. Wat moet er dan door je heen gaan? 2.405 meter boven het zeeniveau opende hij zijn parachute en landde ongeveer 48 kilometer van zijn vertrekpunt veilig met beide benen op de grond.
 

null


Felix bracht in totaal acht minuten en acht seconden door in de lucht, van lancering tot touchdown. Bij de landing kreeg hij eerst een uitgebreide medische controle, voordat hij naar het startpunt teruggebracht werd. Toen hij eenmaal veilig terug was, activeerde Mission Control het vrijlaten van de ballon uit de capsule en beiden keerden terug naar aarde voor een technische evaluatie.

De succesvolle testvlucht is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het project, aangezien dit de kans is om Felix’s reactie tegen de gevaren te testen die hij gaat ervaren als hij zijn record gaat verbreken. Felix heeft een vrije val gemaakt die twee keer zo hoog was als zijn eigen persoonlijk record van 9144 meter. Deze ervaring zet hij om in praktische strategieën die hij heeft bedacht om te kunnen omgaan met de gevaren van de vlucht. De testvlucht liet hem ook de snelle acceleratie tijdens een vrije val ervaren, de eerste keer dat hij zoiets meemaakte op zo’n hoogte… Maar niet de laatste keer.
 

null
 
 
null
 
null

Meer over Red Bull Stratos


Reacties

    Krabbelen

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op 'Plaats reactie:

    artikel Details