Red Bull Manny Mania - Nederland

Flips, manuals en tricks in Skatepark Amsterdam

Douwe Macare wint Red Bull Manny Mania Jarno Schurgers / Red Bull

Op zondag 10 juni werd in Skatepark Amsterdam duidelijk wie de koning van de manual skate tricks is. De 20-jarige Douwe Macare uit Vierakker wist de jury te imponeren met zijn indrukwekkende manual skate tricks tijdens de finale van Red Bull Manny Mania.

Met zijn overwinning is hij de beste technische skateboarder die de meeste, moeilijke variaties op de ‘manual’ trick liet zien. Macare mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Red Bull Manny Mania AM finale in New York City op 18 augustus.

De kwalificatie in Amsterdam vond plaats net voorafgaand aan de finale. Douwe Macare liet de rest achter zich en mocht het dus opnemen tegen Robert Joosten die zich kwalificeerde in Rotterdam, Daan van der Linden die de beste was in Eindhoven en de wildcard winnaar Dominique van den Oord. Douwe was goed op dreef en won niet alleen de Amsterdamse kwalificatie, maar uiteindelijk de nationale finale van Red Bull Manny Mania. Hij heeft het felbegeerde ticket naar New York gewonnen voor de internationale finale voor amateur skaters!

Macare kijkt uit naar zijn trip naar New York: ‘Vorig jaar deed ik ook mee en ging het al heel goed. Maar vandaag ging het echt helemaal geweldig. Het was relaxed dat het event binnen was, omdat ik zo geen last had van invloeden van het weer. Daardoor kon ik optimaal gebruik maken van de ruimte. Het ging lekker hier in Amsterdam en het is mooi dat ik gewonnen heb. Ik ben super blij met mijn overwinning en heb nu al zin in New York!’

De jury bestaande uit Hans Dijs, Ricardo Paterno en Manual ‘slick’ Thiry was erg onder de indruk van het manual skaters: ‘Het niveau was erg hoog dit jaar. De finale was heel sick. De nummer 1 (Douwe Macare) en nummer 2 (Daan van der Linden) waren erg aan elkaar gewaagd. Macare landde met een ‘kick flip-backside tailslide nose manual’ en is daarom de terechte winnaar.’

Douwe, congrats!
We gaan hem volgen tot aan de finale in the Big Apple. We keep you posted!


Reacties

    Krabbelen

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op 'Plaats reactie:

    artikel Details