Red Bull Music Academy Festival Stage @Mysteryland 2010 Arenda de Hoop

Wat is er als dj nou mooier, dan samen draaien met je allergrootste held? Komende Mysteryland wordt deze droom voor een aantal Nederlandse artiesten werkelijkheid. Nachtlab en Red Bull koppelen dj’s aan hun persoonlijke voorbeelden. Boris Werner draait met zijn inspirator Ben Sims, Franklin Reeves draait met zijn all-time favorite Todd Terry en Olivier Weiter deelt de decks met zijn eigen favoriet Rodriguez, Jr. Een absolute festivalprimeur, met als “cherry on the cake” optredens van grootmeester Richie Hawtin en zijn M-nus collega Marc Houle!

Mysteryland vertegenwoordigt dance in de breedste zin van het woord. Een kleurrijk palet aan stijlen is ieder jaar op het Floriadeterrein terug te vinden. Naast een internationale sterrenline-up krijgt ook opkomend Nederlands talent een prominente plaats in de programmering. Op de nieuwe Nachtlab Meets Red Bull stage wordt de talentondersteuning naar een nog hoger niveau getild, door muzikanten met hun helden te laten spelen.

Zowel Nachtlab als Red Bull staan bekend om het supporten van aanstormend muzikaal talent. Bij Red Bull krijgen beginnende muzikanten (DJ’s Producers) workshops van doorgewinterde artiesten. En Nachtlab biedt als broedplaats ruimte aan jonge organisaties en artiesten uit het Amsterdamse nachtleven. Initiator Bas Engels: “Met de Nachtlab Meets Red Bull stage willen we onze artiesten de kans geven om zich aan het grote publiek te presenteren. En hoe beter, dan in een back to back set met hun persoonlijke held?”

Zowel talenten als helden waren laaiend enthousiast, wat een indrukwekkend affiche heeft opgeleverd. Enfant terrible en Amsterdamse techhousekoning Boris Werner draait met zijn Britse inspirator Ben Sims. Franklin Reeves, bekend van producties en remixen voor onder andere Positiva, draait bij Nachtlab Meets Red Bull samen met New Yorks house-icoon en dj-pionier van het eerste uur Todd Terry. Het is uitzonderlijk, dat artiesten van dit niveau zich op deze manier inzetten voor talent support.

Maar de lijst gaat verder. Bar27 kopstuk Olivier Weiter vormt een team met zijn man van het moment Rodriguez, Jr. van de invloedrijke Franse technoband The Youngsters. Haarlems finest Miss Melera kruipt achter de decks met haar Duitse voorbeeld Einmusik. En het Amsterdamse duo Homework heeft opkomend talent Bas Amro tot held gebombardeerd. Afgetopt met optredens van M-nus coryfee Marc Houle en überheld Richie Hawtin – voorbeeld en inspiratie voor menig jong artiest – belooft dit een onvergetelijke dag te worden.


Over Nachtlab
Nachtlab is de eerste broedplaats die speciaal is opgericht voor creatieven en ondernemers uit het Amsterdamse nachtleven: een unicum in Nederland. Nachtlab is opgericht om kleine, creatieve Amsterdamse nachtondernemers de kans te geven tot wasdom te komen in een inspirerende, goed gefaciliteerde omgeving. Het pand van Nachtlab biedt kantoor- en studioruimte aan, maar is vooral ook een plek die uitnodigt tot allerhande samenwerkingsverbanden met andere creatieve nachtondernemers.

 


Reacties

    Krabbelen

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op 'Plaats reactie:

    artikel Details