Red Bull Crashed Ice Dutch - Blog

Schaatscoach Ab Krook begeleidt Red Bull Crashed Ice Atleten

Remo Speijers, Falko Zandstra, Ab Krook, Sportarts Jarno Schurgers / Red Bull Content Pool

Afgelopen februari bewees Nederland niet voor niets schaatsland nummer 1 te zijn. 35 duizend uitzinnige toeschouwers moedigden de atleten van Red Bull Crashed Ice aan toen zij met snelheden van 70 km/ uur het ijsparcours op de Cauberg overmeesterden.  Om verschil te kunnen maken in 2012 gaat de alom gerespecteerde schaatscoach Ab Krook de uitdaging aan om het Nederlandse team te begeleiden.

Op 4 februari 2012 staat ons eigen Limburgse Valkenburg als stop op de wereldkampioenschapskalender samen met St. Paul (Minnesota, VS), Åre (Zweden) en Québec (Canada). Schaatscoach Ab Krook gaat het Nederlandse team, bestaande uit Remo Speijers, Bart van Roosmalen en Glenn Bakx begeleiden naar de wereldtop in deze schaatssport. Krook wordt hierbij geassisteerd door zijn vroegere pupil Falko Zandstra, die vorig jaar zelf de uitdaging in Valkenburg aanging. In 2012 beslaat de steile ijsvlakte bijna 600 meter, startend in het Kuurpark en eindigt dit jaar in het centrum van de Geulstad.

Voor het Ice Cross Downhill seizoen 2012 neemt Krook een aantal maanden het drieledige Nederlandse team onder zijn hoede. “Het is een enorm leuke uitdaging. De tijd is kort, maar ik wil de jongens die tips en handvatten geven waarmee ze het verschil kunnen maken. Mijn doel: alledrie de schaatsers bij de top 25 in de worldranking”. Krook laat zich adviseren en assisteren door sportmedisch begeleider Jorik van Toorenburg, Falko Zandstra en Nederlands boardercross snowboard coach Frank Germann. 

Ben jij er bij om de schaatshelden aan te moedigen of sjees je misschien zelf met je schaatsen over het ijs op 4 februari in Valkenburg? Houd de website in de gaten voor de laatste updates en meer info over de kwalificaties....

Want more?
> Wat is Red Bull Crashed Ice?
> Terugblik Crashed Ice 2011
> Aankondiging Red Bull Crashed Ice 2012

artikel Details