Red Bull Crashed Ice Dutch - Blog

Race of legends opent Ice Cross Downhill seizoen

RBCI Saint Paul Joerg Mitter / Red Bull

De vier allerbeste ice cross downhill racers ooit openen officieel het Red Bull Crashed Ice seizoen met een spannende ‘race of legends’ in Saint Paul (VS). Op zaterdagavond is het eindelijk zo ver: dan doen atleten van 24 verschillende nationaliteiten mee aan de snoeiharde strijd op de 406-meter lange downhill track in het centrum van Saint Paul.

Er worden 75.000 fans verwacht die de kou trotseren om de atleten aan te moedigen. Het is dan ook een spektakel om te zien hoe de racers van een 8-meter hoge baan naar beneden razen en allerlei obstakels trotseren. Om dát van dichtbij te zien… daar stijgt de temperatuur vanzelf van! (ook al is het toch echt -14 graden daar)

Het lukte Jasper Felder uit Zweden, die al zes keer eerder gewonnen heeft, afstand te creëren van zijn drie rivalen Christian Papillon, Claudio Caluori en Charlie Wasley. Felder, die afscheid nam aan het einde van het seizoen 2011, is het onbetwiste icoon van de sport met 16 wedstrijden op zijn naam.

Red Bull Crash Ice vond voor de eerste keer plaats in 2001 in Zweden en is sinds 2010 een ‘officiële World Championship. In 2012 vinden de vier races plaats in Saint Paul, Are (Zweden), Quebec (Canada) en in het Limburgse Valkenburg natuurlijk! Komend weekend gaat alle welverdiende aandacht naar Saint Paul, maar daarna zijn wij aan de beurt… 4 februari is het zo ver: Red Bull Crashed Ice Valkenburg!!!
 

Kom jij ook kijken in Valkenburg?
Gratis toegang voor iedereen


 

artikel Details