Red Bull Music Academy Radio

Op zaterdag 10 april vindt in Watt Rotterdam tijdens het avontuurlijke Motel Mozaique festival de eerste Red Bull Music Academy Info Session van het jaar plaats. De zeer speciale gasten van deze middag, die duurt van 14:00 tot 18:00, zijn The ‘Motherfucking’ Gaslamp Killer en hardcore hiphop man DJ Promo. De entree is gratis.

The Gaslamp Killer, afkomstig uit San Diego, maar een exponent van de booming LA beats scene, is de meest gehype’te dj van de afgelopen 15 maanden. Waar een hype doorgaans niet veel meer is dan gebakken lucht, heeft The GLK bewezen een blijvertje te zijn en bewijst hij zich keer op keer met de meest heftige, eclectische sets op een bedje van beats en dubstep. Ook als producer doet William Bensussen (zoals hij werd geboren) het met tracks en EP’s op labels als Warp, Brainfeeder en Obey bepaald niet onverdienstelijk.

De carrière van ‘onze eigen’ DJ Promo is een groot succesverhaal, maar succes komt je niet zomaar aanwaaien. Al sinds begin jaren negentig bouwt Promo zorgvuldig en zonder van zijn koers af te wijken aan zijn eigen hardcore imperium dat inmiddels bestaat uit een internationaal gerespecteerd label, een boekingskantoor en vaart onder de donkere The Third Movement vlag. Naast hardcore produceert Sebastian Hoff tegenwoordig ook hiphop (uiteraard met een rauw randje) op het TopNotch label van Kees de Koning. Verwar ‘hard’ niet met ‘plat’; Promo is een muzikaal multitalent van de bovenste plank.

De Info Sessions worden door Red Bull georganiseerd om talentvolle muzikanten, dj’s en producers te inspireren, en te informeren over de jaarlijkse internationale Red Bull Music Academy. Door middel van lectures door grote internationale artiesten, krijgen zij een intiem kijkje in de belevingswereld van hun helden, een unieke shot kennis die zij kunnen gebruiken om zelf verder te komen als artiest.

Red Bull Music Academy
Al 11 jaar lang brengt Red Bull met de Red Bull Music Academy (RBMA) talent en masters uit de muziekwereld samen om elkaar te inspireren en naar een hoger niveau te brengen. In februari en maart 2010 vond de RBMA plaats in Londen met DJ en producer Mark Buning als Nederlandse vertegenwoordiger.

www.redbullmusicacademy.com
www.redbullmusicacademyradio.com
www.djbroadcast.nl/redbullmusicacademy
 


Reacties

    Krabbelen

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op 'Plaats reactie:

    artikel Details