Ruben Lenten Red Bull Photofiles

Kitesurfend Nederland wordt tijdens Red Bull Boven NAP uitgedaagd om zichzelf te meten; hoe hoog spring je boven Normaal Amsterdams Peil, is de vraag die centraal staat. Red Bull meet het aantal meters van de sprongen door middel van enorm grote meetlat, die ter hoogte van de waterlijn wordt geplaatst. De deelnemers krijgen de unieke kans zichzelf te meten en daarnaast ook met Ruben Lenten die in de kitewereld bekend staat als ‘Meester van de Hoogte’. Een vakkundige jury beoordeelt aan de hand van de "Boven NAP" meter de hoogte van de sprong.

Red Bull en Ruben Lenten wachten met spanning op een dag met ultimate storm winds. Pas bij minimaal windkracht 6 beaufort zal het spektakel doorgang vinden. Ruben Lenten: "We willen echt knallen. De focus ligt hierbij alleen op de hoogte. Vette wind is hierbij noodzakelijk, het is alles of niks. De deelnemers moeten tot het uiterste gaan."

Het is voor elke kitesurfer een ongekende uitdaging. Het is ruig, spectaculair en Red Bull geeft hiermee kitesurfers de kans het beste uit hen zelf te halen en ook daadwerkelijk het resultaat te zien", aldus een enthousiaste Ruben Lenten.

Ruben Lenten (21) is kiteboarder in hart en nieren. Hoewel hij acht jaar geleden nog niet eens op een board kon blijven staan, kan tegenwoordig bijna niemand aan hem tippen. Op dit moment houdt Ruben zich als freerider onder andere actief bezig met het testen en ontwikkelen van materialen. Hij is van mening dat de grens van de sport en het materiaal nog lang niet bereikt is.

Kitesurfen is een spectaculaire sport waar men gebruik maakt van een klein ''surf''board en een kite(vlieger) om allerlei coole tricks uit te voeren, snel te varen of hoge en verre sprongen te maken. Het is dan ook niet voor niets de snelst groeiende watersport van de afgelopen jaren.


Reacties

    Krabbelen

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op 'Plaats reactie:

    artikel Details