Red Bull Racing Can - Suomen finaali Red Bull / Dorit Salutskij

 

Otaniemen Venture Garagessa ajettiin lauantaina 15.10 Red Bull Racing Can tapahtuman Suomen finaali. Red Bull Racing Can on maailmanlaajuinen tapahtumasarja opiskelijoille, joka järjestetään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Jyväskylän, Tampereen, Turun, Espoon ja Helsingin karsintojen voittajat sekä villin kortin ansainnut talli ajoivat kilpaa panoksenaan paikka maailman finaalissa. Otaniemessä nähtiin viimeistä yksityiskohtaa myöten näyttävästi rakennettuja autonkoreja. Turkulainen Hauet Kanootissa -talli voitti tasaisen finaalitapahtuman kahden pisteen erolla yhteispistein 95. Suomen finaalin voittajatalli kohtaa 25 muun maan mestarit Red Bull Racingin päämajassa Milton Keynesissä järjestettävässä maailmanfinaalissa marraskuussa.
 
 
null Red Bull / Dorit Salutskij
 
Red Bull Racing Can Suomen finaaliin otettiin mukaan karsintojen parhaat tallit Jyväskylästä, Tampereelta, Turusta, Espoosta ja Helsingistä sekä yksi talli villillä kortilla. Lumilautailija Heikki Sorsa, vaatesuunnittelija Nessi Hovi ja karting-kuljettaja Teemu Suninen toimi arvovaltaisena tuomaristona ja arvio tallien näyttäviä kilpa-autoja. ”Kaikista autoista näkyi semmoinen positiivinen tekemisen meininki, ja oli yllättävää kuinka yksityiskohtaisesti kaikki autot oli rakennettu. On vaikea ymmärtää miten osallistujat ovat pystyneet saamaan noin hienoja ja pieniä detaljeja autoihin.”, sanoi yllättynyt kolmihenkinen tuomaristo.
 
Radalle lähdettiin 28 luovuuspistettä tuomaristolta ansainneen Räkäposki Racing -tallin johdossa. Itse kilpailussa nähtiin tarkkoja ajolinjoja ja hienoja ohituksia. Suomen finaalin voittoon ajoi Hauet kanootissa -talli, joka oli saanut tuomaristolta 25 pistettä auton näyttävyydestä. Hauet Kanootissa –talli lunasti paikan maailman finaaliin yhteispistein 95. ”Teimme kaikkemme tämänpäivän tiukassa finaalissa ja onneksi se riitti voittoon. Nyt on aivan uskomaton fiilis! Ennen maailman finaaleja on tarkoitus juhlia voittoa ja aloittaa henkinen valmistautuminen”, sanoivat Suomen finaalin onnelliset voittajat Arttu Utti ja Riku Niklander.

 


Kommentit

    Lisää kommentti

    * Kaikki kentät ovat pakollisia
    Ainoastaan 2000 merkkiä :
    Kirjoita sana vasemmalle, sitten klikkaa "Lähetä kommentti":

    artikkeli Yksityiskohdat