Podium.jpg

 

Jyväskyläläinen Arttu Pihlainen päätti Red Bull Crashed Ice alamäkiluistelukauden upealla voitolla Kanadan Quebecissa 17.3.2012, varmistaen samalla MM-hopean. Tapahtumaa oli Quebec Cityssä seuraamassa huikeat 105 000 katsojaa.

Viime vuoden mestari Arttu Pihlainen lähti 240 pisteen takaa-ajoasemasta kauden huipennukseen Kanadassa, jossa ennakkosuosikkina oli kanadalainen, MM-pistejohdossa ollut Kyle Croxall. Pihlainen ja Croxall jyräsivät tiensä junan lailla finaaliin, jonne selviytyivät myös Saksan Adam Horst sekä Kylen pikkuveli Scott Croxall. Quebecin luistelua vaativa rata sopi erinomaisesti Pihlaiselle ja hän ponkaisikin heti lähdössä kärkeen. Takana olikin sitten tiukempi tilanne. Kyle Croxall oli pitkään kolmantena, mikä olisi tuonut Pihlaiselle MM-kultaa, mutta toisena ollut Adam Horst kaatui ja Kyle luisteli maaliin toisena. Kakkossijallaan Kyle Croxall varmisti MM-kullan ja hänestä tuli ensimmäinen kanadalainen alamäkiluistelun maailmanmestari. MM-pronssi meni Kylen veljelle Scottille.

- Kyllähän sitä kultaa lähdettiin taas hakemaan. Ensimmäinen osakilpailu tammikuussa Minnesotassa sekä edellinen kisa helmikuussa Åressä menivät omaan piikkiin, kun finaaleissa kaaduin kärkipaikalta. Täällä tein sen mitä pystyin ja loppu ei ollut musta kiinni. Kuulin vasta maalissa, että Adam oli kaatunut kolmospaikalta, mikä tarkoitti MM-kultaa toiseksi tulleelle Kylelle, kommentoi Pihlainen kisan jälkeen.

Kaksi suomalaista MM-taulukossa viiden joukossa
Oululainen Paavo Klintrup tarjosi esityksillään viihdettä yleisölle. Pikkufinaalissa Klitrup luisteli kärjen takana, mutta viimeisessä hypyssä poliisiksi opiskeleva nuorukainen ampui kärkeen ja makeaan pikkufinaalin voittoon. Klitrup oli ennen päätösosakilpailua MM-taulukossa kuudes ja päätti kautensa viidenteen sijaan sekä kisassa että MM-pisteissä.

- Oli paljon tapahtumia, mutta taas se nähtiin, että koskaan ei kannata antaa periksi. Rata oli todella haastava ja jalat olivat aivan hapoilla jokaisen runin jälkeen, totesi Paavo kisan jälkeen.

Suomeen myös naisten MM-hopea
Viime vuoden naisten maailmanmestari Salla Kyhälä oli jälleen yksi ennakkosuosikeista. Kanadassa ringetteä pelaava nuori nainen oli erissä tuulen nopea, mutta finaalissa oli tyytyminen toiseen sijaan ja MM-hopeaan. Naisten maailmanmestaruuden voitti Kanadan Desforges Fannie.

- Hyvä fiilis ja olen voittajan puolesta iloinen. Viimeinen lasku ei mennyt suunnitelmien mukaan. Olen ensivuonna ehdottomasti mukana, jos vain pääsen maajoukkueeseen, totesi Salla Kyhälä maalissa.

 


Kommentit

    Lisää kommentti

    * Kaikki kentät ovat pakollisia
    Ainoastaan 2000 merkkiä :
    Kirjoita sana vasemmalle, sitten klikkaa "Lähetä kommentti":

    artikkeli Yksityiskohdat