Startti.jpg

Vuoden 2012 Red Bull Crashed Ice alamäkiluistelun maailmanmestaruus ratkaistaan kauden finaalissa Quebecissa Kanadassa 17. maaliskuuta. Hallitseva maailmanmestari jyväskyläläinen liikunnanopettaja Arttu Pihlainen haluaa luistella toiseen peräkkäiseen maailmanmestaruuteen. Artun edellä MM-pisteissä on kanadalainen Kyle Croxall. Hallitsevan mestarin hakiessa edelleen kauden ensimmäistä voittoaan, mestaruusjahdissa on mukana myös neljä muuta luistelijaa.

Tämän kauden haastavin ja jännittävin rata odottaa maailman parhaiden alamäkiluistelijoiden saapumista kauden huipennukseen Quebeciin, jossa vastassa on ankara 550 metriä pitkä jääränni vanhan kaupungin sydämessä, sarjan suurimmalla yleisömäärällä varustettuna.

Croxall alakynnessä kotikentällään?
Kyle Croxall voitti kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua, mutta kompuroi Åren kisassa, jolloin MM-pistejohdo kapeni 240 pisteeseen ennen Suomen maajoukkueen Arttu Pihlaista. Kun jokaisesta MM-osakilpailuvoitosta jaetaan 1000 pistettä, ovat kiven heiton päässä kärjestä myös Kanadan Scott Croxall (3.) ja Adam Horst (4.) sekä Saksan Fabian Mels (5.) ja Suomen maajoukkueen Paavo Klintrup (6.).

- Uskon Quebecin radan sopivan minulle paremmin kuin Croxallille. Radassa on osuuksia, joissa pitää luistella paljon ja kovaa, joten olen siinä parempi kuin Kyle, kertoo Arttu Pihlainen, joka tunnetaan sarjan
parhaimpana starttaaja.

Suomen maajoukkuetta Kanadassa edustaa Pihlaisen lisäksi kolme muuta luistelijaa; oululainen Paavo Klintrup, jolla myös on mahdollisuus mestaruuteen, Eemeli Jokinen, joka oli paras suomalainen rookie kauden edellisessä osakilpailussa Ruotsin Åressa, sekä Salla Kyhälä, jolla kiikarissa uran neljäs alamäkiluistelun MM-kulta naisten sarjassa.

Finaalissa kyse revanssista
Salamannopea Quebec Cityn rata, jonka huima 60 metrin pystysuora pudotus ja ällistyttävät esteet, on fanien sekä urheilijoiden ehdoton suosikki. Viime vuonna yli 110.000 katsojaa seurasi spektaakkelia, jossa
jyväskyläläinen Pihlainen vei mestaruuden jättäen Kyle Croxallin toiseksi. Quebec City isännöi tapahtumaa nyt seitsemättä kertaa, osakilpailu on alamäkiluistelun Monaco.

- Jätän miettimisen muille, en ajattele kilpailua liikaa. En aio ainakaan muuttaa mitään erityistä tähän kisaan. Haluan Kanadasta viisi hyvää laskua ja sillä pitäisi mestaruus tulla, sanoo 30-vuotias Pihlainen.

Kanadassa MM-kultajahdissa myös naiset
Arttu Pihlaisen lisäksi myös Salla Kyhälä voitti Red Bull Crashed Ice alamäkiluistelun maailmanmestaruuden viime vuonna. Naiset ratkovat MM-mitalin Kanadan osakilpailussa, jossa sinivalkoiset värit tulevat jälleen olemaan kärjessä. Kanadassa asuva ja pelaava Salla Kyhälä on valittu ringeten MM –kisojen arvokkaammaksi pelaajaksi ja hän voittanut maailmanmestaruustittelin jo kolme kertaa. 24-vuotias neiti on todellinen moniosaaja.

Lataa virallinen Red Bull Crashed Ice App iPhone ja Android!

Huippuhetket suorana
Kauden päätösosakilpailu suorana Ylen Areenassa ja YLE Urheilun verkkosivuilla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 17. maaliskuuta kello 02.30-04.00. Kooste 18. päivä TV2:ssa klo 14.25-15.35.Kommentit

    Lisää kommentti

    * Kaikki kentät ovat pakollisia
    Ainoastaan 2000 merkkiä :
    Kirjoita sana vasemmalle, sitten klikkaa "Lähetä kommentti":

    artikkeli Yksityiskohdat