paperwings_tampere-5.jpg

Red Bull Paper Wings -tapahtuman toinen ja samalla viimeinen karsintakilpailu lennettiin Tampereella tänään tiistaina 27.3. Red Bull Paper Wings on opiskelijoille suunnattu maailmanlaajuinen paperilennokkikilpailu, jossa edetään paikallisten karsintakilpailuiden kautta maailmanfinaaliin Itävaltaan. Paperilennokkien pilotit kisaavat pisimmästä lennosta sekä lentoajasta. Tampereella pisimmälle paperilennokkinsa heitti Kristoffer Blom ja lentoajan voittoon taiteili Tuomas Lankinen.

Korkeatasoiset karsintakilpailut huipentuivat Tampereella

Tapahtumassa kisattiin kahdessa eri kategoriassa, pisin lento sekä liitoaika. Pilotit tarvitsivat osallistuakseen A4 -paperiarkin, paljon lennokkaita ideoita, vahvan heittokäden sekä ripauksen mielikuvitusta. Ennen kisaa pilotit taittelivat paperilennokkinsa paikan päällä ja harjoittelivat täydellistä heittoa. Kummassakin kategoriassa oli kaksi heittoyritystä, joista parempi jäi voimaan. Tampereella nähtiin myös ennätyssuuri naisedustus, kun kilpailuun osallistui peräti kahdeksan kauniimman sukupuolen edustajaa.


Pitkiä liitoja ja huikeita silmukoita

Red Bull Paper Wings perustuu aerodynamiikkaan. Lennokkien maailmanennätys pisimmästä lennosta on 69,14 metriä ja liitoaika 29,7 sekuntia. Tampereella ei ollut tietoakaan turbulensseista sillä päivän pisin liito kantoi 27,20 metriä ja kauiten silmukoita ilmassa saatiin ihailla 8,69 sekunnin ajan.

Suomen edustajat itsevarmoina Salzburgin maailmanfinaaliin

Espoon karsintoja dominoinut Topias Muroke voitti yhteistuloksissa Suomen karsintojen molemmat kategoriat. Topias sai näin päättää itselleen mieluisemman kategorian ja valitsi maailmanfinaalin kilpailukategoriakseen lentopituuden. Uusi Suomen mestari kommentoi tuoreeltaan finaalipaikkaansa seuraavasti: ”Salzburgiin ei lähdetä vain osallistumaan. Voitto uudella maailmanennätyksellä on kova, mutta realistinen tavoite.” Suomen toinen edustaja Salzburgin Hangar-7:ssa 4.-5. toukokuutta kisattavissa maailmanfinaaleissa on lentoaikakategorian yhteistuloksissa toiseksi heittänyt Ville Holopainen 9,90 sekunnin ajalla. 

 

 


Kommentit

    Lisää kommentti

    * Kaikki kentät ovat pakollisia
    Ainoastaan 2000 merkkiä :
    Kirjoita sana vasemmalle, sitten klikkaa "Lähetä kommentti":

    artikkeli Yksityiskohdat