EB_Eero_Heikki_O9Q3017_PhotoPasiSalminenCom.jpg

Helsinki on taas tänä vuonna tarjonnut eeppiset olosuhteet suksi- ja lumilautaväelle. Pääkaupunkiseudulle on tullut lähes yhtä paljon väkeä kuvaamaan eri leffoihin, sarjoihin ja lehdille, kuin lunta on satanut sentteinä.

Yksi näistä kuvausryhmistä koostuu Suomen parhaista lumilautailijoista, jotka ovat tekemässä oman rytmi-ryhmänsä kanssa web-sarjaa nimeltä Cooking with gas.

Ensimmäisessä webisodissa päähahmot Eero Ettala ja Heikki Sorsa kiertävät Pohjois-Suomessa, jossa nähtiin mm. henkeäsalpaava trikki, jossa Eero hyppäsi sähkömaston läpi.

Eero: Ehkä aluksi tuli vähän sellainen fiilis et mitähän tästä tulee, kun Helsinkiin ei tullut lunta, mut se oli ehkä meidän onni, kun me jouduttiin lähteä kuvaamaan uusille apajille.  Se tekee matskuista mielenkiintoisemman näköistä, kun ne ei ole niitä samoja spotteja, missä ollaan aina ennen kuvattu. Mut toisaalta se oli aika raskasta ajaa kaks kertaa viikossa pohjoiseen, siinä tuli paljon ajokilometrejä ja se väsyttää aika paljon.

Heikki: Meillä on aina hyvä game plan Eeron kanssa, hyvin on mennyt. Mulla ja Eerolla on aina ollut tosi hauskaa matkustaa ja kuvata yhdessä. Toivottavasti se välittyy myös muille.

 

null
   

Palautetta uudesta sarjasta on tullut paljon ja tekijöiden yllätykseksi pelkästään positiivista.

Eero: Ollaan vähän yllättyneitä, kun kukaan ei ole sanonut mitään negatiivista. Ollaan ihan fiiliksissä laittamaan seuraava webisodi ulos. Toivottavasti jengi tykkää siitä yhtä paljon kuin ensimmäisestä.

Cooking with gas jättää jälkensä seuraavassa jaksossa Lahteen, Jyväskylään ja Helsinkiin.

Sarjan kolmas jakso kuvattiin Japanissa ja se onkin puuteripainotteinen. Eero ehti käydä sushin luvatussa maassa myös kilpailemassa Toyota Big Airissa. Skaba on Japanin yksi suurimmista Big Air-kisoista ja Eero pokkasi sieltä kolmannen sijan. Jaksojen kuvaukset vievät niin paljon aikaa, että kundit joutuvat raa’asti valitsemaan skabailun ja kuvaamisen väliltä. Kun jaksojen määräajat painavat päälle, jäävät kisailemiset väliin.

Heikki: Näissä kuvauksissa menee yllättävän kauan aikaa. Yhtäkkiä huomaa, että kausi onkin jo ohi.

Eero: On huvittavaa näyttää mutsille jotain pätkää, jota on työstänyt koko kauden ja sitten hän toteaa: ”Aijaa, sait kolme minuuttia materiaalia kuuden kuukauden aikana kasaan”. Kuulostaa oudolta, mut yksi temppu kestää sen 5 sekuntia. Tarvitset monta temppua, että saat materiaalia kasaan kolmen minuutin jaksoon.

Heikki: Niin, yhden tempun kuvaamiseen menee periaatteessa yksi päivä.

 
null
  
 

Yleisö joutuukin odottaa vielä kaksi päivää into piukeana seuraavan webisodin julkaisua. Red Bull kysyykin: Mitä toiselta jaksolta on odotettavissa?

Heikki: Ainakin multa hyviä pannuja.

Eero: Vastaavanlaista meininkiä, kun ekassa jaksossa, mut spotit  ja temput vaihtuu, mukana päräyttäviä trikkejä. Meillä on tarkka laatuvalvonta. Me ei haluta kuvata juttuja, mitä me mietitään, että ei olisi tarpeeksi hyviä julkaistavaksi.

Cooking with gas-jaksoja ilmestyy yhteensä kuusi, joista kaksi viimeistä kuvataan USA:ssa.

 


Kommentit

    Lisää kommentti

    * Kaikki kentät ovat pakollisia
    Ainoastaan 2000 merkkiä :
    Kirjoita sana vasemmalle, sitten klikkaa "Lähetä kommentti":

    artikkeli Yksityiskohdat