mikko_test-8.jpg

Mikko Hirvonen testasi tänään Keski-Suomessa Citroen-tiiminsä kanssa ensiviikolla alkavaa Neste Oil Rallia varten. Kyseessä on kauden kahdeksas osakilpailu ja samalla erittäin tärkeä kotiralli.

Mikko käskytti DS3:sta koko päivän Vaherin hyppyisellä pätkällä ja vauhti näytti erittäin hyvältä. Testeissä tiimi keskittyi auton iskareihin ja pyörien kulmien säätämiseen.

- Auto toimii loistavasti. Kaikki mitä ollaan tehty on vain sellaista pientä hienosäätöä. Ainastaan yksi muutos Loebin viime vuoden säätöihin ollaan tehty. Tiesin jo etukäteen, että auto on todella hyvä, kertoi Mikko.

 

null
   

Tänä vuonna Suomen MM-rallissa nähdään ehkäpä legendaarisin erikoiskoe, kun Ouninpohja tekee paluun. 33-kilometrinen pikataival ajetaan kahdesti ja jälkimmäisellä ajokerralla se toimii myös Power Stagena, jolla jaetaan ylimääräisiä pisteitä nopeimmille kuljettajille. Ouninpohjassa odottaa myös lennokas keltaisen talon-hyppy, joten auton säätöjen pitää olla kohdallaan.

 
null
  
 

- Tämä auto ei kyllä hyppää. Testeissä olen ihmetellyt semmoisia paikkona missä muistelen, että Fordilla lennettiin tosi paljon ja se tuli tosi rumasti alas, niin tällä ei tarvitrse hillitä mitään. Mutta ei lähde irtikään tiestä. Tämä auto ei vain lennä, joten  jousitus toimii todella hyvin.

Ei ole siis haitaksi jos auto ei ota ilmaa alle?

- Ei. Aina parempi mitä matalammalla mennään. Yleisölle tietysti vähän tylsempää, mutta auto kyllä etenee hienosti.

 
null
  
 

Mikko Hirvonen juhli Neste Oil Rallin voittoa vuonna 2009 Fordin ratissa. Citroen-kuski tietää auton olevan tänä vuonna erittäin kilpailikykyinen.

- Parina viime vuotena on ollut vauhti kohdallaan, mutta mennyt sitten muuten pieleen. Tänä vuonna pitää olla kärkikahinoissa mukana, sanoo Mikko Hirvonen.

 
null
  
 

Neste Oil Ralli ajetaan 2.-4.8.2012.


Mikko Hirvonen official fanclub
Red Bull Tourbus – Ralleissa rokataan joka päivä!
Neste Oil Ralli

 


Kommentit

    Lisää kommentti

    * Kaikki kentät ovat pakollisia
    Ainoastaan 2000 merkkiä :
    Kirjoita sana vasemmalle, sitten klikkaa "Lähetä kommentti":

    artikkeli Yksityiskohdat