Felix Baumgartner

null

Felix Baumgartner feedi

Felixn profiili

Felix

null

Felix Baumgartner haastaa jatkuvasti fyysiikan lakeja uskomattomilla hypyillään. Vuonna 2003 Felix teki ennennäkemättömän liidon Englannin kanaalin yli wingsuitillaan, ja on sen jälkeen asettanut tavoitteen äänivallin rikkomisesta. Maailman huippu tiedemiehien, insinöörien ja lääkäreiden tukemana, Baumgartner on valmis kirjoittamaan historian uudelleen ja jatkamaan ilmailun salojen tutkimista Red Bull Stratoksen avulla.

Baumgartner on syntynyt Salzburgissa, ja aloitti laskuvarjohyppäämisen 16 vuotiaana. Hän hioi taitojaan Itävallan armeijan kilpailujoukkueessa ja sen ohessa järjestetyissä esityksissä. Vuonna 1988 hän hyppäsi ensimmäisen laskuvarjohyppynsä Red Bullille. Felixin seikkailunhaluinen ajatusmaailma takasi toimivan yhteistyön joka on jatkunut tähän päivään asti.

1990 luvulla Felix koki savuttaneen kaiken mahdollisen perinteisestä laskuvarjohyppäämisestä ja aloitti BASE hyppäämisen. Hänen mielestä matalalla suoritettavissa hypyissä tarvittavat salamannopeat reaktiot ja tarkka tekniikka kehittää hänen korkeammalta suoritettavien hyppyjen taitoja.

Hämmästyttävän Englannin kanaalin ylittävän liidon lisäksi, Felix on tehnyt maailmanennätys BASE hyppyjä, ollut ehdolla World Sport Awardin voittajaksi sekä NEA Extreme Sports Awardin kahdessa eri kategoriassa. Hän toimii myös voittoa tavoittelemattoman Wings for Life Spinal Cord Research Foundationin edustajana. Baumgartnerin päättäväisyys hypätä avaruuden laidalta ja rikkoa äänivalli on horjumaton. "Voimme jakaa tietoa jota ei ole ollut saatavilla 50:neen vuoteen, tai koskaan," toteaa Felix. "Se tekee minut tietyllä tapaa ylpeäksi."

www.felixbaumgartner.com

 

Felixin saavutukset:

  • * 1997 – Maailmanmestaruus BASE hypyssä. West Virginia, USA
  • * 1999 – Maailmanennätys BASE hyppy Petronas Twin Towerista (450,799 m). Kuala Lumpur, Malesia
  • * 1999 – Maailman matalin BASE hyppy Rio de Janeiron Kristus-patsaalta(28,956 m). Rio de Janeiro, Brasilia
  • * 2001 – World Sports Awardin ehdokkuus.London, Englanti (kategoria: Extreme Sports)
  • * 2003 – Kanaalin ylitys. Dover, Englanti - Calais, Ranska; ensimmäinen Englannin kanaalin ylittävä liito wingsuitilla
  • * 2004 – BASE hyppy Marmetin luolaan (189,890 m syvä). Velebit National Parc, Kroatia
  • * 2004 – Maailmanennätys BASE hyppy maailman korkeimmalta sillalta (342,9 m). Millau Bridge, Ranska
  • * 2007 – BASE hyppy maailman korkeimmasta rakennuksesta (508,711 m) Taipei 101 Tower, Taipei, Taiwan