Heikki Sorsa

null

Heikkin profiili

Heikki

null

Heikki Sorsa aloitti lumilautailun 13-vuotiaana. Aiemmin laskettelua harrastanut Heikki kaipasi vaihtelua tylsäksi käyneeseen suksimiseen, ja kokeili lautaa mökkireissun yhteydessä Mustavaaralla. Se olikin sitten siinä. Suksia ei ole Mr.Sorsan jaloissa nimittäin sittemmin nähty. "Lautailu vei kyllä mennessään, se oli vaan niin erilaista ja rentoa. Laudalla ei tule ikinä mitään rajoja vastaan, vaan siinä pystyy oppimaan uusia juttuja niin paljon kun vaan haluaa," Heikki kertoo.

Ensimmäisiin Suomen Cupin kisoihinsa Heikki osallistui Serenassa ja sijoittui heti toiseksi. ISF-kiertueelle Heikki siirtyi jo 16-vuotiaana, vuonna 1998.

Vuoden 2001 Arctic Challenge:ssa Heikki hyppäsi suoraan lumilautailumaailman tietoisuuteen rikkoen Ingmar Backmanin maailmanennätyksen isoimmasta ilmasta- huikeat 9,3 metriä.Vuoden 2002 Olympialaiset Salt Lake Cityssä nostivat Heikin koko Suomen kansan suosikiksi, kun mies veti halfpipen finaaleissa suomenlipun sininen irokeesi päässään.

Olympialaisten jälkeen FIS:n kilpailujen kiertäminen sai Heikin osalta jäädä, ja leffakuvaukset tulivat tilalle. "Leffan kanssa menee varmaan eniten aikaa, ja sen lisäksi olis tavoitteena pärjätä kisoissa; European Openissa, X-Gameseissa ja US Openissa. Ja tietysti pysyä ehjänä läpi kauden," Heikki summaa.

Nykyään Heikki matkustaa lautoineen lähes 300 päivää vuodessa ympäri maailmaa. Selvää onkin, mikä ammatikseen lautailussa on parasta, ja huonointa. 

 

 

.