Juuso Laivisto

null

Juuso Laivisto aloitti lumilautailun jouluna vuonna 1998. Yli kymmenen vuoden lumilautailu on tuonut miehelle menestystä sekä kisoissa että valkokankaalla.

Juuso Laivisto feedi

Juuson profiili

Juuso

null

Juuso Laivisto aloitti lumilautailun jouluna 1998 saatuaan laudan lahjaksi. Kymmenvuotiasta ei paljon puristanut, että laudan siteet oli asetettu ratalaudan stanssiin ja ruuvitkin varmuuden vuoksi liimattu kiinni. Laskemassa Juuso on laudan saatuaan käynyt aina, kun se on vain ollut mahdollista.- Laskeminen on mulle aivan kingi harrastus. Olisi mahtavaa, että sitä mitä on aina tykännyt tehdä, vois joskus tehdä ammatikseen, Juuso miettii.

Kisaamisen Juuso aloitti vuonna 2001 Serenassa, ja Suomi Cup tuli kuvioihin heti seuraavana vuonna. – Ekat Suomi Cupin kisat, mihin osallistuin, oli Vihdissä. Menin sinne yhen frendin kanssa, mutta se laski eri sarjassa. Olin ihan huonona siellä ylhäällä ku en tuntenu ketään ja muutenkin olin niin kusessa niistä kisoista. Siellä tutustuin sit uusiin tyyppeihin ja rupesin käymään enemmän suomi cupin kisoja. Myöhemmin oli aina ihan siisti mennä kisoihin ku näki frendejäkin, Juuso muistelee.

Juuson kuviot ovat suurentuneet vuosi vuodelta. Kauden 2004-2005 alkajaisiksi Juuso lunasti Malmi-Oksanen Invitationalista paikan TTR-kisa SB Jamiin Davosiin, ja sijoittui ensimmäisessä TTR-kisassaan toiseksi ”Ruler of the Kicker”-osiossa. Jatkoa seurasi FIS:n maailmancup-kisassa Moskovassa, jossa Juuso oli jälleen toinen. Eikä siinäkään vielä kaikki, sillä Burton European Openista 2005 oli tuliaisina junioreiden pipen kolmas sija ja slopestylen kakkossija. Kaudella 2008/2009 Juuso kuvasi ahkerasti Piratesin Jolly Roger -elokuvaa.

Juusolle menestys tuli oikeastaan yllätyksenä. - En mä todellakaan kelannu et oisin noissa kisoissa pärjänny. Kelasin vaan, että ei tässä nyt varmaa kolmen parhaan joukkoon pääse, mut vedän ne jutut mitkä osaan ja kattoo miten käy. Tuli se aika yllätyksenä tulla himaan SB-Jameista ja kattoo lumitykki.netistä että olin ollut toka Ruler of the Kicker osiossa ja muutenki noissa kisoissa meitsil kävi himmee munkki varmaan.

Myös lumilautailun nurja puoli, loukkaantumiset, ovat jo ehtineet tulla Juusolle tutuiksi. Kovilla ovat olleet mm. polvi, olkapää, nilkat, nivuset ja jalkapohjat. Miehen toivelistalla ehjänä pysyminen onkin nyt erittäin korkealla. - Nykyään tulee kyllä arvostettua enemmän terveyttä, että paikat on kuosissa. Sen verran joutu viimevuonna olemaan poissa laskemasta, että tietää kuinka syvältä se on.
 

Vaikka Juuso itsekin on vasta lumilautailu-uransa nuorella puolella, on miehellä hyvä neuvo nuoremmille laskijoille, jotka haluavat tulevaisuudessa päästä maailmalle. – Pitäkää hauskaa ja laskekaa paljon! Epäilemättä Mr.Laivistolla itsellään on samanlainen suunnitelma...