Boaz Arrow Aquino

null

Boaz Arrow Aquino Sadržaj

Boaz Arrow's Detalji

O Boaz Arrow

null

Izraelac Boaz Arrow Aquino jedan je od onih kojima skateboarding nije samo sport, već način života. U karijeri se može pohvaliti mnogim međunarodnim uspjesima (Turska, Cipar, Italija, Francuska, Finska itd.) i pobjedama na lokalnim natjecanjima u Izraelu. Osim što je vrlo talentirani skater, Boaz se također bavi fotografijom i snimanjem kratkih filmova…sa skateboarding tematikom, naravno!

Poznat je kao jedan od vodećih sportaša ulične scene – urbane skateboarding scene u kojoj različite elemente urbanog okoliša skateri koriste kao prepreke i osmišljavaju složene staze s mnogo prepreka na kojima mogu pokazati svoje freestyle umijeće.

Boaz kaže: „Ljepota ovoga sporta leži u slobodi – prije svega slobodi izbora površine na kojoj ćemo voziti skateboard. Aktivno koristim i uklapam se u urbani okoliš. Ne moram čekati niti snijeg niti valove, sve što mi je potrebno jest zdravlje i motivacija.“

Na skateboard je Boaz prvi puta stao kad mu je bilo 6 godina. Ljubav se rodila odmah pa je već s 13 godina nastupao na profesionalnim natjecanjima. Tada je otišao u SAD na usavršavanje gdje je proveo 8 meseci i prerastao u pravog profesionalca. Predstavnici najvećeg europskog skateboard časopisa 2004. godine dolaze u Izrael i Boazu posvećuju mnogo pažnje te tada započinje njegov pravi profesionalni uspon u svijetu ekstremnog sporta. U razdoblju od 2002. do 2005. pretrpio je mnoge ozljede no 2005. se vraća u velikom stilu – kao pobjednik nacionalnog skateboard prvenstva i međunarodnog Red Bull Street Bogs natjecanja.

Veliko je priznanje doživio kad je tvrtka Zion Skateboard Company na tržište izbacila skateboard s njegovim potpisom koji je sam dizajnirao. Najvažnija lekcija koju je naučio baveći se ovim sportom jest ta da je moguće ostvariti sve što zaista želiš ako uložiš dovoljno truda.

Njegova je velika želja otputovati u Kinu, što je san mnogih skatera. Kina je trenutno na vrhuncu urbanističkog razvoja i mnogo je površina koje su savršene za skateboarding.