97873191KR156_F1_Grand_Prix.jpg

Mark Webber győzelmével és Sebastian Vettel második helyével jelenleg a Red Bull vezeti a kontruktőri és a versenyzői pontversenyt is!

MARK WEBBER, 1. helyen végzett, 1. helyről indult
„Különleges nap a mai, azt hiszem, életem legszebb napja. Formula-1-es versenyzőként az ember szeretne versenyeket nyerni, és ha a pilóták választhatnának, mindenki azon a bizonyos kék szalagos eseményen szeretne a dobogó legfelső fokára állni. Különleges élmény olyan versenyzők nyomdokaiba lépni, mint Ayrton Senna és hasonló nagyságok. Az utolsó néhány kör intenzív. Jenson a felvezető körön említette, hogy ezen a pályán, ha vezetsz, és már csak néhány kör van hátra, a pálya egyre szűkebbnek tűnik, a szalagkorlátok pedig egyre közelebb és közelebb jönnek. Tizenöt körrel a vége előtt pontosan ezt éreztem. Ezen a pályán a kettős győzelem egy csapatnak olyan, mint hab a tortán, nagyszerű élmény. A biztonsági autós szakaszok nem voltak túl jók - agyondolgozod magad, hogy minimális előnyt összegyűjts a mezőny előtt, egy csomó kockázatot vállalsz, majd bejön a Safety Car, és mindezt az előny egy pillanat alatt elolvad, a fenegyors ellenfeleid pedig ismét a sarkadban vannak. Szóval nem túl jó, amikor így alakulnak a dolgok, de ez sajnos benne van a pakliban – nyugodtnak kell maradni, el kell végezni a ránk bízott feladatot! 50 pont az utolsó két futamon elképesztő teljesítmény, de még nagyon-nagyon hosszú út áll előttünk. Számtalan különböző versenyfeltétellel szembesültünk már eddig is, és a pályák csak jönnek – még sok izgalmas versenyáll előttünk, alig várom!”

SEBASTIAN VETTEL, 2. helyen végzett, 3. helyről indult
„Elégedett vagyok. Azt hiszem, elértük a legjobb helyet a rajtrács harmadik pozíciójából. Ezen a pályán igen nehéz megelőzni bárkit is, szóval a második helyezés jónak mondható. Jól gyorsítottam a startnál és sikerült a belső íven maradnom az első kanyarban, és el tudtam fordulni Robert előtt. Ezen múlt a második hely. Nem tudtam tartani az iramot Markkal, utána kell járnunk, hogy miért. Nehéz volt, különösen az elején, és minden új startnál. Néha úgy éreztem, jobb az autó tapadása és tudom tartani a tempót, de a következő pillanatban már el is húzott. Nem találtam olyan pontot, ahol megfoghattam volna, ezen a pályán borzasztó nehéz előzni. Nagyon sokat kellett ma a tükörbe néznem. Robert nagyon keményen nyomta, és nehéz volt ellógni előle az újraindításoknál. Sokszor többet autóztam a pályán keresztben, mint hosszában. De boldog vagyok. Azt hiszem, nem lehettünk volna jobbak ma - a lehető legtöbb pontot hoztuk el, ami rengeteget jelent.”

CHRISTIAN HORNER, csapatfőnök
„Óriási eredmény az egész csapatnak – azt hiszem, Mark Webber élete legjobb hetét zárta. Két versenyt megnyerni, ezek közül az egyik a Monacói Nagydíj, amely talán a legtekintélyesebb futam a naptárban, a Red Bull Racing nagyon büszke erre a teljesítményre. Nemcsak nyertünk Monacóban, de kettős győzelmet arattunk, így ez egy nagyszerű nap a csapat számára. A pilóták világbajnokságában az első két helyen állunk és a konstruktőrök között is elsők vagyunk. Nagyszerű eredmény és bizonyítéka a színfalak mögött zajló munkának, amelynek köszönhetően a mai eredmény megszülethetett. Gratulálok a Renault-nak az első három helyezéshez.

FABRICE LOM, Renault, a motorrészleg főmérnöke
„Tökéletes nap a mai, az pedig, hogy mindez Monacóban történt, csak még szebbé teszi a győzelmet. Kettős győzelmet arattunk a Red Bull-lal, és a dobogón csak Renault motor, így a motorrészlegen felhőtlen az öröm. Büszkék vagyunk arra, hogy a Red Bull Racing része lehetünk, a csapat pedig büszke arra, hogy a Renault Sport része lehet, amely nagyszerű motort adott nekünk erre a pályára. Az első három hely megszerzésénél jobb eredményre gondolni se mertünk volna. Nagyon jó helyzetben vagyunk mindkét világbajnokságban – ez valóban tökéletes nap.”

Cikk részletek