Red Bull Open Ice - Budapest


A Zöld Sasok csapata holnap útnak indul az Egyesült Államokba, ahol a Red Bull Open Ice döntőjében finn, szlovén, kanadai és természetesen amerikai csapatokkal mérkőzik meg. Hoffmann Attila csapatkapitány osztotta meg velünk gondolatait az indulás előtt.

Mit vártok a túrától?
Minden játékos számára óriási dolog, hogy eljuthat a tengerentúlra. Minden egyes perce külön élmény lesz a felszállástól kezdve a hazaérkezésig. Az, hogy kint jégkorongozni fogunk, külön öröm számunkra, ráadásul olyan körülmények között amit még itthon sem tapasztalhattunk meg. Valószínűleg ez a néhány nap minden játékos életében életre szóló élményt fog szerezni.

Hogyan készültök a döntőre?
Jelenleg is zajlik a magyar bajnoki középszakasz, ahol megpróbáljuk a legjobb eredményt elérni, így erőnlétileg szerintem nem lesz gond a Red Bull Open Ice-on. Fejben már készülünk a torna sajátos adottságaira és szabályaira, de úgy érzem meglepetés nem ér majd bennünket. Természetesen már az felér egy főnyereménnyel hogy kijutottunk a döntőre, de nem elégszünk meg ennyivel, célunk a lehető legjobb eredmény elérése és hogy Magyarországról egy pozitív képet mutassunk.

Mit tudtok az ellenfelekről, körülményekről?
Nem tudunk túl sokat az ellenfeleinkről. Ha hasonló jégkorongozók játszanak majd, mint mi, akkor biztos hogy nem lesz könnyű mérkőzésünk a tornán. Hiszen a világ jégkorong térképén mindegyik résztvevő ország előttünk jár, de ennek ellenére megpróbálunk taktikusan és fegyelmezetten játszani. A torna egyedi szabályai még különlegesebbé teszik a részvételt, amely eltér egy kicsit a hagyományos jégkorongtól.

Mennyiben befolyáshatja a játékot, hogy az időjárás miatt megváltozott a helyszín?
Sajnáljuk, hogy Minnesotában nem lehet az enyhe időjárás miatt a tavi jégen játszani, biztosan nagy élmény lett volna. Másik szemszögből vizsgálva, az új helyszínként megjelölt szabadtéri korcsolyapálya nyilván jobb minőségű jégfelülettel rendelkezik majd.

Cikk részletek