Red Bull Kart Fight


Lassan a végéhez közeledik Magyarország első országos amatőr gokartversenye a Red Bull Kart Fight, melynek selejtezőire június 25. és július 10. között az ország nyolc pontján került sor. Az ország 48 legjobb amatőr gokart pilótája a végjátékban július 17-én 10 órától Siófokon, a Vitorlás utca aszfaltján csap majd össze az elismerés mellett többek között kétszemélyes Forma1-es belépőért a Red Bull Tribünre, boxutca-látogatással egybekötve. A színes betétprogramokkal kísért napon ismert hazai arcokkal is találkozhatnak a kilátogatók, így például Kucsera Gábor kajakossal, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázóval, Giannival, Dukai Reginával és Czollner Gyula kommentátorral. A helyszínre látogatók a média- és celebfutam mellett megnézhetik, hogyan küzd meg Kiss Pál Tamás hazánk egyetlen GP3-as versenyzője a Red Bull Junior Team pilótáival Carlos Sainz Jr.-ral és Jean Eric Vergne-vel. A futamokat a helyszínen Szujó Zoltán és Kővári Barna kommentálja.

Az ország nyolc pontján (Budapest, Debrecen, Győr, Mogyoród, Kecskemét, Pécs, Siófok és Budaörs) megrendezett előselejtezőkből helyszínenként a legjobb hat versenyző jutott tovább és az így kialakult 48 pilóta küzd majd az ország legjobb amatőr gokartosa címért.
A siófoki döntőn számos ismert hazai és külföldi a Red Bull világát jól ismerő alkalmi pilóta is összeméri tudását. Kormány mögé ül többek között Kucsera Gábor kajakos, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó és Czollner Gyula kommentátor, a női sofőrökkel szembeni előítéleteket pedig Dukai Regina igyekszik majd szétoszlatni.

Az amatőr versenyzők számára a nap tétjét az elismerés és a kupa mellett, kétszemélyes belépő jelenti a Formula-1 Eni Magyar Nagydíjra box-utca látogatással egybekötve, valamint az első három helyezett is összemérheti teljesítményét a Red Bull Junior Team növendékeinek időeredményeivel.

A nap az ínyenceknek is tartogat programokat, ugyanis Magyarországra utazik és megmutatja tudását a Red Bull Junior Team két kiváló pilótája Jean Eric Vergne, Carlos Sainz Jr. Carlos Sainz, Jr. hétéves korában kezdett el gokartozni édesapja fedett gokart-pályáján, 2010-ben Formula BMW európai újonc kupa-bajnok. A 2011-es szezonban szédületes sofőri fejlődésének köszönhetően az ifjú spanyol az európai porond két legrangosabb bajnokságán is elindutl: az Észak-Európa Kupán (NEC) és a Formula Renault 2.0 Európa Kupán. Jean-Eric 4 éves korában kezdett gokartozni édesapja versenypályáján, 2010-ben a British Formula 3 International bajnoka, jelenleg a Formula Renault 3.5-ben versenyzik.

A két idegenlégióssal Kiss Pál Tamás igyekszik majd felvenni a kesztyűt, aki az egyetlen magyar GP3 szériában versenyző pilóta. Tamás 2009-ben vett részt először a Formula Renault 2.0 angol bajnokságában, ahol 2010-ben az előkelő 3. helyen végzett. Idén már a Forma-1 betétfutamában az egyszerűen csak a “Forma-1 előszobájaként” emlegetett GP3-ban nyomja rendszeresen padlóig a gázt.
Akit pedig a levegőben terjengő benzingőz és adrenalin megszédít a Gran Turismo 5 szimulátor játékon teheti magát próbára, mellyel akár szombati belépőt is nyerhet a Forma 1 idei magyar futamára!

Az első magyar Red Bull Kart Fight a múlt évben első ízben Hollandiában megrendezett és nagy sikerre szert tett verseny folytatásaként született. A nevezéshez a leendő bajnokoknak csupán pár kritériumnak kellett megfelelni: betöltött 14. életév, 150cm-es magasság és magyar állampolgárság.

Siófoki döntő részletes program:
10:00 - Megnyitó
10:06 -11:06 - Bemelegítő körök (6x8fő, a futamok 10percesek)
11:18 - Médiafutam
11:38 - 13:03 - Időmérő futamok (6x8fő)
13:18 - Celebfutam, utána interjúk
13:35 - Super-8 döntő
14:00 - RB Junior Team VS. Kiss Pál Tamás ahogy a profik csinálják
14:30 - Super-8/1. időmérő (4fő)
14:40 - Super-8/2. időmérő (4fő)
15:00 - Díjátadó
 

Cikk részletek