110168549KR073_F1_Grand_Pri Getty Images


A Toro Rosso inkább a versenybeállításokra koncentrált, mégsem szerepelt rosszul a szingapúri időmérőn. A korábbi futamok tapasztalatai alapján tudjuk, hogy Buemi-ék a 13-15 hely környékéről nagyon könnyen az első tízbe tudják verekedni magukat!

SEBASTIEN BUEMI,
14. helyezés
„Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, úgy érzem, a Q1-ben és a Q2-ben is jó köröket futottam. Igaz, hogy az időmérőn mindig kisebb a sebességünk, az azonban kiderült mostanában, hogy ez nem zárja ki a jó verseny lehetőségét. Ezért azt remélem, hogy holnap is ez lesz majd a helyzet, és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy sikerült egy szett új szuperlágy abroncsot félretennünk a versenyre. Rendkívül nehéz és hosszú este áll előttünk, a rajttól egészen a célig fontos az összpontosítás. Amennyiben ez sikerül, mindenképpen jó eredményre számíthatunk.”

JAIME ALGUERSUARI, 16. helyezés
„Délután minden tőlem telhetőt megtettem, de míg tegnap elégedett voltam az autóval, ma nem ez volt a helyzet, sokat küzdöttem a beállításokkal, a fő problémám a tapadás hiánya volt. Úgy érzem, az autóból kihoztam a maximumot. Holnap azonban minden megváltozhat az év általában leghosszabb, az autók és a pilóták számára legmegterhelőbb futamán.”

GIORGIO ASCANELLI
„Eseménydús napok állnak mögöttünk, és bár mindkét autónk bejutott a Q2-be, nem vagyunk jó formában. A rajtpozíciónkat részben Kobajasi szerencsétlen balesetének és mások hibáinak köszönhetjük. Monzához képest veszítettünk a tempóból. A Seb balesete miatt futott kevés kör, amiért őt nem hibáztatom, és Jaime műszaki problémája miatt bizonyos beállításokat nem tudtunk kipróbálni. Ezért ma reggel inkább a futamra való felkészüléssel foglalkoztunk, és kevesebb figyelmet fordítottunk az időmérőre. Ráadásul tegnap olyan műszaki megoldást használtunk, ami Jaime-nak tetszett, én azonban úgy döntöttem, hogy a hétvége hátralévő részében nem alkalmazható, mivel problémásnak bizonyult. Ezért a mai napon nem bízhatott annyira az autójában. Ami Sebastient illeti, ő könnyebb helyzetben volt, az autója megbízhatóbban működött, jól vezetett, jó kört rakott össze, elégedettek lehetünk vele. A pilóták számára ezen a pályán a legfontosabb a megbízhatóan működő autó, így reményeim szerint, ha sikerül behozni a lemaradásunkat, a holnapi futamon jobb formában leszünk, elsősorban azért, mert ma inkább a versenybeállításokra koncentráltunk.”

Cikk részletek