Compact Disco Compact Disco


Az elmúlt hetek az Eurovíziós Dalfesztivál bűvöletében teltek, köszönhetően a magyar indulónak, a Compact Discónak. Begivel, a csapat elektronikus vonalának felelősével beszélgettünk a döntőről és a hírnév által keltett édes terhekröl.


Sportos hasonlattal élve, hogy sikerült a felkészülésetek a bakui döntő elött?

Minden a tervek szerint történt, igyekeztünk az utolsó hetekben a műsorunk tökéletesítése mellett a megismertetni magunkat a határon túli magyarsággal. Ilyen "kampány fellépésen" voltunk Szlovákiában, Angliában, Erdélyben, Hollandiában és egy "last minute" út keretében Izraelben is, ahol egy nagyon komoly TV showban léptünk fel. Sokat dolgoztunk, mindent beletettünk ezekbe a hetekbe.


Milyen volt az első benyomás a helyszínen?

Fantasztikus körülmények fogadtak minket és ez csak fokozódott a kint artózkodásunk alatt. Nem is igazán volt időnk átállni, mert szinte azonnal elkezdődtek a próbák. A csapat kapott egy buszt és egy komoly autót is a rendezvény idejére, de barhová mentünk, a rendőri felvezetés alap volt.
A technikai felszereltség is parádés volt, mindannyian saját technikust kaptunk, akik csak azért voltak, hogy nekünk minden tökéletes legyen a színpadon!


Mire számítottatok az eredmény tekintetében?

A visszajelzések pozitívak voltak, de reálisan nézve a döntőbe kerülés egy hatalmas siker. Büszkén képviseltük Magyarországot és reméljük itthon is sok rajongót szereztünk. A döntőben nem volt a legszerencsésebb az elején színpadra kerülnünk, de nem ezen múlt a helyezésünk. De nem is ez fontos, hanem az az ismertség, amit hozott nekünk az Eurovízió.


Van már esetleg konkrét "eredménye" a szereplésnek?

Igen, sok megkeresést kaptunk és olyan országokban játsszák a dalainkat, ahol magyar előadó ritka vendég: Németország, Ausztria, Oroszország. Ezek a megjelenések hozzájárulnak ahhoz, hogy helyi és európai listákon szerepeljenek a szerzeményeink.


Mi vár rátok a következő hetekben?

A VIVA Comet-re egy exkluzív fellépéssel készülünk, majd pedig jönnek a fesztivál fellépések. A további program, szerencsére még képlékeny a külföldi megkeresések miatt.

Cikk részletek