Marc-Coma-Sealine.jpg © Repsol Media


Az Abu Dhabi Desert Challenge-en aratott fantasztikus győzelmét követően Marc Coma újabb sivatagi harcra készül Katarban a Sealine Cross Country Ralin...

Azután, hogy a közelmúltban vendégül látta a MotoGP világbajnokság mezőnyét, a katari Losail International Circuit ezúttal egy más jellegű versenynek ad otthont. Innen indul tudniillik a Cross Country Rali Világbajnokság második versenye. Marc Coma, aki győzni tudott a nemrég rendezett Abu Dhabi Desert Challenge-en, most egy újabb arab emirátus, Katar felé veszi az irányt, ahol a Sealine Cross Country Ralin vesz részt. A verseny holnap veszi kezdetét a felvezető szakasszal, majd szerdától szombatig következik maga az 1000 km-es, négy szakaszra osztott rali. Marc még a verseny előtt mesélt nekünk érzéseiről, illetve arról, hogy mire számít...

Hogyan érzed magad a második futam előtt?

Az Abu-Dzabiban elért eredmény után remekül vagyunk, és optimistán készülünk az újabb versenyre. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy ez egy teljesen másik ország, ahol ráadásul eddig még soha sem versenyeztünk. Ez enyhe bizonytalanságot okoz; nehezebb meghatározni a stratégiát. Az ismeretlen ország és a maga a sivatag több bizonytalansági tényezővel állít szembe minket, de itt egy négy szakaszból álló, viszonylag rövid versenyről van szó, és napról napra fogunk haladni.

Elmondásod szerint számodra ez egy új ország és egy új sivatag. Mire számítasz?
Az összegyűjtött információ alapján és a nekünk elmagyarázottak szerint ez egy merőben más terep lesz, mint Abu-Dzabi, annak ellenére, hogy földrajzilag nagyon közel vannak egymáshoz. Tudjuk, hogy sziklásabb, keményebb lesz a terep; több dűnére lehet számítani, persze csak arányosan, hiszen ez egy rövidebb verseny.

Egy négy napos verseny egy teljesen más terepen. Mennyire kell stratégiát módosítani az előző versenyhez képest?
Még szinte semmit sem határoztunk meg, mivel továbbra is csak nagyon kevés adatunk van az útvonalról. Majd meglátjuk mi fogad minket. Az, hogy csak négy napig tart azt jelenti, hogy nincs igazán idő mindent alaposan átgondolni, így a stratégiánk minden bizonnyal az lesz, hogy végig teljes erőbedobással hajtunk.

 

null© Repsol Media

 

Az első verseny óta csupán 10 nap telt el. Mennyire megterhelő számodra, hogy ilyen közel van egymáshoz a két verseny; hogy 4-5 napokat kell a sivatagban töltened 40 fok feletti hőségben?
Abu-Dzabi egy kifejezetten nehéz első verseny volt, de elég időnk volt pihenni, regenerálódni és persze felkészülni az újabb megmérettetésre. Lehetőségünk volt pár napot otthon is tölteni, ami mindig örvendetes és lehetővé teszi, hogy csúcsformában érkezzünk a második versenyre.

Hogy látod legnagyobb riválisaidat, akikkel ezen a héten is össze kell csapnod?
Nagyon erősnek tűntek. Közülük is kiemelkedett talán Joan Barreda, aki második helyen zárt, de persze majd kiderül mit is hoz ez a verseny. Meglátjuk milyen lesz a navigáció; illetve, hogy milyen nehézséget okoznak a dűnék, mert szerintem ez határozza majd meg a verseny dinamikáját. Egy rövid verseny során a leglényegesebb a hibák elkerülése, hiszen nincs idő korrigálni, helyrehozni a dolgokat. Jól kell felmérni az egyes versenyek nehézségét. Csak magunkra szabad koncentrálni, és a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtani.

A világbajnokság első versenyének megnyerését követően és a VB cím egyik legnagyobb esélyeseként nem érzel magadon extra nyomást?
Nem, sőt talán még nyugodtabb lettem. A győzelem jó jel, hiszen azt mutatja, hogy jól teszem a dolgom és, hogy jó formában vagyunk. Az első verseny azonban már a múlté, most már csak Katarra szabad összpontosítani és arra, hogy ott hogyan teljesítünk majd. Az első pillanattól az utolsóig résen kell lennünk, mert nagyon rövid verseny lesz.

Cikk részletek