Sebastian Vettel and Fernando Alonso on the podium in Hockenheim 2012 © Getty Images/Red Bull Content Pool


Fernando Alonso egészen a kockás zászlóig tartó kiegyensúlyozott vezetéssel megszerezte harmadik győzelmét a szezonban a Német Nagydíjon, ahol Sebastian Vettelt két körrel a verseny vége előtt Jenson Buttonnal szemben végrehajtott szabálytalan előzési manővere miatt megfosztották második helyezésétől.

Vettel a futam utolsó köreiben a harmadik helyen autózott, viszont gyorsabb volt Buttonnál, az utolsó előtti körben pedig a bajnok észrevette a lehetőséget. A hockenheimi pálya hatos hajtűkanyarjában körbeautózta a McLarent. Button védekezett, Vettel pedig az előzés befejezéséhez kiment a pályáról, a kerékvetőkön túlra.

Button azonnal a rádión keresztül panaszkodott, hogy az előzés szabálytalan volt, a McLaren pedig megerősítette, hogy a FIA ki fogja vizsgálni az esetet.

A baleset után Vettel elmondása szerint azért vette annyira szélesre az ívet, mert nem tudta, mennyire közel van a McLarenhez.

 

nullSebastian Vettel © Getty Images for Red Bull Racing

 

„Próbáltam kifékezni, aztán kicsit engedett a féken, így belülre került, és nem tudtam, hogy védi-e a pozícióját, vagy nem - nyilatkozta. „Azt gondoltam, harcol a pozícióért, így én nem tettem... azt gondoltam, hogy még mindig ott van, és szerintem ott is volt, és nem akartam rázárni, és túl korán kanyarodni, helyet akartam hagyni neki, és nyilvánvalóan nehéz meghatározni, pontosan hol van, a legutolsó dolog pedig, amit szeretnél két körrel vagy eggyel a verseny vége előtt, hogy egy ütközéssel veszélybe sodorjuk pozíciónkat. Ezért úgy döntöttem, kimegyek a pályáról, hogy mindkettőnk számára biztonságos legyen az előzés.”

Button azonban meg volt győződve a saját igazáról: „Nem igazán tudok mit mondani, a TV kamerák felvételei magukért beszélnek.”
A versenybírák pedig egyetértettek vele abban, hogy Vettel valóban megszegte a szabályokat. A bajnok 20 másodperces (verseny utáni boxutca-áthajtásos) büntetést kapott, így az ötödik helyre esett vissza. A büntetésnek köszönhetően Kimi Raikkönen a harmadik, a 12. helyről rajtoló Kobajashi Kamui a negyedik helyre jött fel.

„Úgy döntöttem, letérek a pályáról, hogy mindkettőnk számára biztonságos legyen az előzés” - Vettel Buttonról

Az élen álló Alonsót elkerülték a drámák. A pole pozícióból induló Alonso villámgyors rajttal megőrizte vezető helyét, a második helyezett Vettel rajtja lassúra sikeredett, az első kanyar előtt keményen kellett védekeznie, mivel Michael Schumacher felzárkózott mögé.

A bajnok visszaverte honfitársa támadását, a védekezéssel azonban időt veszített, a második kanyar előtt Alonso köddé vált. A mezőnyben hátrébbról induló Button szintén jól rajtolt, az ötödik helyért megelőzte Pastor Maldonadót, figyelmét pedig utána lekötötte a harmadik helyen álló Schumacher és a negyedik helyről induló Nico Hülkenberg közötti csata.

 

nullLewis Hamilton © McLaren-Mercedes

 

Nem volt annyira pozitív kezdet Button csapattársa, Lewis Hamilton számára. A hetedik helyről rajtoló McLarenes pilóta gyengén indult, és jó néhány helyet visszaesett. A helyzet ezután még rosszabbra fordult. A második körben defektet kapott, és vissza kellett vonszolnia autóját a boxba kerékcserére. Mindez azt jelente, hogy a verseny túlnyomó részében a mezőny végén kullogott. Azonban ismét feltűnt, hogy a további eseményeket befolyásolja.

Az élen álló Button kiállt kerékcserére. A nyolcadik körben átpréselte magát Hülkenberg mellett, három körrel később elment Schumacher mellett, aki már küszködött a lágy gumikon.

„elég butaság az élmezőny zavarása. Körhátrányban volt, szóval nem igazán értem” - Vettel Hamiltonról

Ez a sorrend megmaradt végig az első szakaszban, egészen a második etap elejéig. Azonban a keményebb gumikon autózott első szakasz előrehaladtával mintha Alonsónak nehézségei támadtak volna. Lassan Vettel tempójára esett vissza, és miután az előny a DRS zóna végére csökkent, úgy tűnt, helycsere történhet.

Végül történt is, bár nem az élen. Hamilton boxkiállásból tért vissza, és besorolt az élmezőny mögé, csapattársa, Button elé. Miután friss gumikkal és jobb tempóban autózott, a bajnok nem kis bosszúságára úgy döntött, megelőzi Vettelt.

„Nem volt szép tőle” - nyilatkozta Vettel. „Nem értem, miért próbál lekörözni bennünket. Ha gyorsan akar autózni, lemarad, keres üres helyet, és ott mehet gyorsan. „De elég butaság az élmezőny zavarása. Körhátrányban volt, szóval nem értem.”

 

nullMark Webber © Getty Images for Red Bull Racing

 

A zűrzavar eredményeképpen Vettel visszacsúszott, Button pedig felzárkózott. A McLarenes pilóta végrehajtotta utolsó boxkiállását, az élen álló páros pedig elhúzott, a következő körben a brittel egyetemben. A Red Bull Racing reakciója azonban nem volt elég gyors, és miután Vettel az utolsó kiállása után a boxutca kijáratának ütközött, Button a második helyen elhúzott előle. Itt úgy tűnt, vége a történetnek, főleg mivel Vettel visszaesni látszott, Button pedig Alonsót kezdte szorongatni.

A spanyol azonban megingathatatlannak bizonyult, végül Button lendülete is elfogyott, figyelmét pedig hirtelen Vettel végül sikertelennek ítélt támadása kötötte le.

Alonso a zászlóig navigált autójával, így megszerezte idei harmadik győzelmét, ezzel uralva az Egyéni Bajnokságot. Jelenleg 154 ponttal áll az élen, 34 ponttal Webber előtt, aki a nyolcadik helyen végzett.

 

nullFernando Alonso © Ferrari

 

„Kifejezetten kemény volt” - nyilatkozta a futam után a pontverseny első helyezettje. „Szerintem nem volt könnyű verseny, mivel talán nem mi voltunk a leggyorsabbak száraz viszonyok között. Viszont elég versenyképesek voltunk, ami elegendőnek bizonyult az vezető hely megtartásához.

„Továbbá volt néhány pozitív megnyilvánulása a csapatnak a stratégiát illetően, az első kiállásnál, aztán nyilvánvalóan a második kiállásnál, amikor Jenson állt ki. Sebastiannak és nekem is lépnünk kellett. Sok volt még hátra ezután, 27 kör a végéig, Jenson komoly nyomást jelentett, az autó viszont jónak bizonyult, elegendő volt a vezető helyem megőrzéséig a hatos kanyarig. Ezután lehetetlen előzni az utolsó szektorban, így próbálod kezelni a gumikat, és egy kicsit magát a versenyt is.”

A mezőnyben hátrébb helyet foglaló Sergio Pérez nagyszerű versenyzéssel a 17. helyről indulva a hatodik helyre jött fel. Schumacher a hetedik helyen végzett, Webber a nyolcadikon, az utolsó pontszerző helyeken Nico Hülkenberg és Nico Rosberg, aki a 21. helyről jött fel a tizedikre.

 

nullFerrari-szerelők © Ferrari

Cikk részletek