Juhász Zsolt


Juhász Zsolttal a három évvel ezelőtti élményekről, a jégkorongról és hobbijairól is beszélgettünk. Kuriózum, hogy a 21 éves versenyző jégkorong edzői képesítése mellett másik nagy szerelmét. a snowboard-ot is oktatja, de imádja a bringázást és a drift-versenyeket is!

Milyen emlékeket őrzöl a 2008-as davosi Red Bull Crashed Ice versenyről?
Vegyes érzéseim vannak a davosi versenyről, mert nem sikerült bejutnom a legjobb 64 közé egy esés miatt, és így csak kb. a 70-80. hely között végeztem. De az utazás és a kinttartózkodás remek volt és jófej emberek vettek körül kint.

Milyen eredményt vársz magadtól az idei versenyen?
A mostani versenytől sokat várok, bár a felkészülésem sokkal egyszerűbb, mint pl. a nagy neveké. A saját eredményemmel akkor lennék igazán elégedett, ha a top16-ba tudnék kerülni, de már a top 32-vel is kiegyeznék, mert már ez is egy nagyon nagy eredmény lenne a sok profi versenyző között.

Hogyan tudnád definiálni a Red Bull Crashed Ice-t? Miben kell jónak lenni, hogy eredményes legyen az ember?
A Red Bull Crashed Ice versenyeket legegyszerűbben úgy szoktam meghatározni, hogy egy széles bob pályán versenyzek, 3 ember és az idő ellen egy pár méter széles és néhány száz méter hosszú jeges pályán, aminek helyenként elég nagy a lejtése és a pálya kanyarokkal és ugratókkal van dúsítva, ami megnehezíti a versenyzők dolgát a célba érésben.
A legfontosabb a stabilitás, mert az ugratóknál, kanyaroknál leginkább erre van szükség, utána pedig a gyorsaság, hogy a lankásabb részeken is nagy tempóban menjek és végül az állóképesség, mert a versenyek között nincs sok idő a pihenésre.

Idén áprilisban Budapest ad otthont a Divízió I-es A-csoportos világbajnokságnak. Mit vársz a magyar jégkorong válogatottól az idei évben? Miként látod a sportág jelenét és jövőjét itthon?
A válogatott nagy reményekkel készül az idei évre és remélem, hogy sikeresek lesznek! Én is nagyon szurkolok a csapatnak, mert több volt csapattársam, ellenfelem is a válogatott keret tagja.
A sportág egyre jobban fejlődik, évről-évre több a tévés közvetítés és úgy tűnik már nem csak a foci hozza lázba a magyarokat. A jövőben remélem, hogy még többen fogják űzni ezt a sportot és nagyobb támogatást és figyelmet kap.

Mivel foglalkozol szabadidődben?
A szabadidőmben a barátaimmal szoktunk darts-ozni, biliárdozni, kocsikázni (drift is), biciklizni (DH,dirt). Télen snowboardozni is megyek és próbálom oktatni az embereket.

Cikk részletek