Sebastian Vettel in New Jersey Getty Images for Red Bull Racing


A világbajnok Sebastian Vettel ma Formula-1-es történelmet írt, miután első F1-es pilótaként próbálta ki az új New Jersey-i pályát.

A vasárnapi kanadai futamot követően a Red Bull Racing sztárja és egyben az Infiniti autógyár nagykövete egy Infiniti IPL G kupét vezetett a városi pályán, a nagyon várt 2013-as Amerikai Nagydíj helyszínén.

Vettellel együtt a korábbi Red Bull Racing pilóta, David Coulthard is több kört tett meg az emblematikus manhattani környezetben, amely a jövő évi verseny fő látványossága lesz.

„Fantasztikus lesz egy Formula-1-es futam New Yorkban!” 

 

nullGetty Images for Red Bull Racing

   

„A pálya nagyszerű” - mondta Sebastian. „Az egyik szakasza a hosszú egyenes miatt kicsit emlékeztet a montreali pályára, viszont elég sok a lejtő és az emelkedő, amiben kicsit a spai pályára hasonlít. New York nagyszerű, dinamikus város. Fantasztikus lesz egy Formula-1-es futam itt - gondolom, jó bárok közül válogathatunk majd a futam után!”

Az épülő garázsok mellett tartott sajtótájékoztatót követően Vettel a híres manhattani Ed Sullivan színház felé vette útját, a David Letterman Show felvételére, amit itt meg is tekinthettek!

 

Cikk részletek