Kézi Gábor Törökországban


Takáts Pali és Kézi Gábor a törökországi Ölüdeniz versenyén uralta a dobogót, Pali az első, míg Gábor a második helyet szerezte meg. Mivel a verseny a világbajnoki pontvadászat egyik állomása, a srácok helyezései nagyon értékesek! Az alábbi blogbejegyzésben mesélnek a történésekről:


Pali: Miután tavaly néhány ponttal lecsúsztam a világbajnoki címről, az idei évet minden eddiginél több motivációval indítottam, csak egy céllal a szemem előtt: újra meg kell nyernem a világkupa sorozatot! Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy az első futam előtt annyira izgultam, mint “akró” versenyen talán még soha. A törökországi körülmények nekünk kedveztek, bár az időjárás igen mostoha volt:
Adott volt a gigászi, 1000 méteres magasság a koreográfiához, futamonként hat manővert lehetett bemutatni. Ez tette lehetővé, hogy a programjainkba az “akró” versenyek történetében először beépitsük az “Esfera” (gömb) nevű trükköt. Ezt tavaly októberben fejlesztettem ki és jelenleg a világon még mindig csak Gábor és én vagyunk képesek végrehajtani.

A verseny három futamból állt, ebből kettőt sikerült megnyertem, amivel az idei világkupa sorozat összesített ranglistájához egy nagyon komoly, 70 pontos csomagot sikerült hozzátennem. Ez azért is értékes igazán, mert a duplája a második helyezett, aki jelen esetben Gábor, pontjainak. A rendszer egyébként ugyanúgy működik, mint pl. a Formula 1-ben, a futamokban elért helyezések után járnak pontok: az első 25-öt, a 12. pilóta pedig 1 pontot kap.


Gábor: Kemény verseny volt, több, mint 40 rajthoz álló pilótával, akik a világ különböző tájairól érkeztek és mind nyerni akartak. Az első futam után a 7. helyen álltam. Kihívást jelentett alkalmazkodni a világkupa új versenyszabályaihoz és fontos volt a megfelelő taktika megválasztása: "merj kockáztatni!" - számomra ez volt a taktika egyik fontos eleme. A második futam után az egész mezőny az “Esfera” manőver lázában égett, de csak mi ketten Palival tudtuk a verseny futamai alatt bemutatni az új manővert, így felkúsztam a harmadik helyre.
Az utolsó futam során elég nagy nyomás alatt voltunk, de sikerült egészen napnyugtáig kitartani, amikor végre mi is sorra kerültünk. Szerencsére nyugodt, turbulenciamentes levegőben repülhettünk és hiba nélkül fejeztem be a programot. Hihetetlen érzés volt leszállni Ölüdeniz tengerpartján az ujjongó közönség előtt!


- A hölgyek futamát is magyar versenyző nyerte, méghozzá igen komoly fölénnyel. Jegyezzük meg a nevét, még találkozhatunk vele: Grillmayer Alexandra. -

Pali: Idén még legalább két, de lehet, hogy három világkupa verseny lesz, ebből kettő biztosan augusztus folyamán Ausztriában. Mindent meg fogunk tenni, hogy folytatódjon a sikersorozat és, hogy hazahozzuk a világbajnoki trófeákat! :-)

Üdv,
Pali & Gábor

 

Cikk részletek