ogier-portrait McKlein/Red Bull Photofiles


2010-ben tanúi lehettünk a francia ralipilóta, Sebastian Ogier előretörésének, tekintsük át a fontosabb állomásokat!

Az utazás
A Peugeot-Citroën versenycsapatok üdvöskéje, Ogier először, ahogy az már csak lenni szokott, egy hazai versenysorozatban mutatkozott be, a 2007-es francia Peugeot 206-os bajnokságban. Útja innen a Junior Rali Világbajnokságba (JWRC) vezetett, ahol a testvérvállalat, a Citroën C2-jével pályafutása első szezonján 2008-ban megszerezte a bajnoki címet. Az első futamát megnyerte Mexikóban, és az összesített nyolcadik helyezésével megszerezte első WRC pontját a junior sorozatban. Az első dobogós helyét 2008-ban a Korzikai Tour de Corse futamon szerezte. A Citroën a Brit Rali Nagydíjon való vendégszerepléssel és az 1600cc-s C2-ese helyett egy turbófeltöltéses C4-essel jutalmazta Ogier teljesítményét. Előrevetítve a jövőt, Ogier megnyerte az első etapot, és rövid ideig vezette is a versenyt! A 2009-es junior csapatban az Akropolisz-ralin Jari-Matti Latvala Ford Focus-a mögött a hihetetlen második helyet szerezte meg egy nem gyári C4-essel. Ogier – navigátorával, Julien Ingrassiával együtt – nem meglepő módon – idén is a Citroën junior csapat színeiben indul. A 2010-es kihívás izgalmas küzdelemmel indult Mexikóban, amelyben Sébastien Loebbel és Petter Solberggel harcolt (mindketten szintén C4-esben), majd az Új-Zéland-rali legvégén megpördült, ami miatt nem jött össze pályafutása első győzelme.

A nagy esemény
Seb idei szezonjának fénypontja Portugáliában volt, amikor Algarvéban végre elérkezett számára a várva-várt győzelem. A lenyűgözött Citroën csapat, miután a tehetséges Ogiert junior versenyek mellett további futamokon is indította, mindennek tetejében egy próbakört is mehetett egy gyári autóval. A hihetetlen versenyző Finnországban a második helyet szerezte meg, Japánban pedig újabb győzelmet aratott. Három szezon alatt nem rossz eredmény...

Az év legjobb idézetei
„Nem, nem igazán. OK, talán egy kicsit!”
Seb egyértelműen válaszol a kérdésre, hogy meglepődött-e, hogy átvette a vezetést a Portugál Rali 4. szakaszán, amit természetesen megnyert.

„Nehéz megfogalmaznom, mit érzek. Sébastien Loeb az eddigi legjobb ralipilóta – fantasztikus érzés vele versenyezni. Különleges”
Ogier kezdi felfogni, hogy 7,9 másodperccel megverte honfitársát, Loeb-öt, amivel megszerezte pályafutása első győzelmét.

Legjobb képek:

null McKlein/Red Bull Photofiles
 
Loeb elismeri veszélyes új ellenfelét - a két pilóta Ogier portugál győzelme után ölelkezik.

null Pierre Dutilleux/Red Bull Photofiles

Ogier szórakozást is belecsempészett a szezonba – nevezetesen a Red Bull Ládaderbi lyoni "futamán" indult a Korzika-rali helyett!

Mi következik 2011-ben?
A Rali Világbajnokság szezonját követő időszak legkevésbé meglepő híre, hogy Ogier jövőre a C4-es helyett egy vadonatúj DS3-mal indul, amikor S2000 szabályok szintén érvénybe lépnek, ami azt jelenti, hogy Loebbel fej-fej mellett versenyeznek majd. A francia szurkolók számára izgalmasnak ígérkezik a két pilóta küzdelme ugyanazon a csapaton belül!
 

Cikk részletek