A DOBOZ ÉLETCIKLUSA

EGY DOBOZ VÉGE. EGY ÚJ KEZDET!
A Red Bull energiát ad. Ahogyan az üres doboz is! Minden begyűjtött doboz teljesen újrahasznosítható, minőségromlás nélkül.
Egy doboz újrahasznosítása 95%-kal kevesebb energiát igényel, mint egy új előállítása.
Ugyanakkor pedig számottevően csökkenti a széndioxid-lenyomatot is.
KÖNNYŰ ÚTIPOGGYÁSZ
A Red Bull doboza könnyű, és gond nélkül hordozható. A doboz súlya ma 60 százalékkal könnyebb, mint egy évtizeddel ezelőtt.
Ráadásul 100%-osan újrahasznosítható, ami rengeteg energiát és erőforrást takarít meg.
Ráadásul 100%-osan újrahasznosítható, ami rengeteg energiát és erőforrást takarít meg.
KEVESEBB UTAZÁS ÉS SZÁLLÍTÁS
A Red Bull Energiaitalt ún. faltól-falig termelés keretén belül gyártják. A dobozok a gyár egyik épületében készülnek, és egy szomszédos épületben töltik meg őket.
A futószalagon történő szállításnak köszönhetően a Red Bull évente több, mint 10 000, egyenként 700 kilométeres teherautó úttal egyenértékű kibocsátást takarít meg.
Ez több, mint 7 millió kilométer évente.
SÍNEN VAGYUNK!
A Red Bull Energiaitalok elsősorban vonattal és hajóval jutnak el rendeltetési helyükre.
A kisméretű, könnyű súlyú dobozok 30%-kal kisebb helyet foglalnak, mint a PET-palackok...
...és 40%-kal kevesebbet, mint az üvegek.
ENERGIATAKARÉKOSSÁG
Egy doboz Red Bull hidegen a legfinomabb. Ezért fejlesztettük ki környezetbarát ÖKO-hűtőinket.
Például hat darab Red Bull ÖKO-hűtő csupán annyi energiát használ, mint egyetlen 100 wattos izzó, ez pedig értékes erőforrásokat takarít meg.
RED BULL... GAZDASÁGOS
És hatásos!
A Red bull szááárnyakat ad!

A doboz környezeti hatása

A Red Bull 23 éve kezdte működését Ausztriában. Manapság a Red Bull Energiaital több, mint 160 országban kapható és évente több, mint 4 milliárdot adnak el belőle. Mindez azt jelenti, hogy rengeteg alumínium dobozt használunk a termék kitűnő minőségben, a Föld megannyi pontjára történő kiszállításához. Természetesen a Red Bull előállításának és forgalmazásának egyaránt van környezeti hatása. A Red Bull maximálisan tisztában van környezeti felelősségével és folyamatosan törekszik a fejlődésre ezen a területen, szem előtt tartva a környezeti hatások abszolút minimális szinten tartását.

Minél kisebb a széndioxid-lábnyom, annál jobb

A Red Bull doboz életciklusának minden lépése széndioxid-lábnyomot hagy. A doboz és az ital előállításából, illetve a szállításukból és hűtésükből származó minden kibocsátást összesítünk. Az eredő érték az, amit közismerten széndioxid-lábnyomként ismerünk. A Red Bull energia- és erőforrás-takarékossági intézkedések egész sorával jelenleg is kemény erőfeszítéseket tesz széndioxid-lábnyomának csökkentése érdekében, és a jövőben is így fog eljárni.

Kevesebb energia és nyersanyag

A faltól-falig termelés csupán egy módja annak, ahogy a Red Bull környezeti hatását csökkenti. Ez a termelési mód drámai mértékben csökkenti a szállítási távolságokat, amely egyéb előnyök mellett alacsonyabb CO2 kibocsátást eredményez. A dobozok újrahasznosítási arányának növelése nemcsak az elsődleges nyersanyagok Red Bull általi felhasználását, de az ezek feldolgozásához szükséges energiát is csökkenti. A doboz súlyának csökkentése szintén különbséget jelent: minél kevesebb alumínium kerül eleve a dobozokba, annál kisebb a széndioxid-lábnyom is.

A környezeti hatás csökkentése a legújabb technológiai vívmányok révén

A faltól-falig gyártási technológia megvalósításával, vagy a beszállítói lánc optimalizálásával a Red Bull nagyravágyó célokat támaszt a környezetre gyakorolt hatás és energiafelhasználás további minimalizálása érdekében. A vasúton és tengeri úton szállított dobozok aránya például folyamatosan nő azzal a céllal, hogy amikor csak lehetséges, kiváltsák a közúti szállítást. Az ökológiailag gazdaságos hűtőgépek és hűtőközegek alkalmazásával ráadásul jelentősen visszafogható az üvegházhatású gázok kibocsátása. A Red Bull már most is 240 000 ÖKO-hűtőt használ és minden, a jövőben megvásárolt hűtő is ÖKO-hűtő lesz, attól a csekély számú kivételes esettől eltekintve, amelyben erre nincs mód a hatáskörünkön kívül álló, harmadik félhez kötődő korlátozások miatt.