RD_AG_ACTI_SM_2395.jpg

Tijdens zijn wereldreis op zoek naar zijn persoonlijke, zeven wereldwonderen wil de Britse freerunner Ryan Doyle epische beelden maken, grenzen verleggen en zijn sport perfectioneren. De meest recente stop van zijn unieke tocht bracht hem naar de Taj Mahal in India.

De Brit Ryan Doyle is een freerunner of, in de taal van het land waar de sport uitgevonden werd, Frankrijk, een ‘traceur’. Kort samengevat gebruikt de 27-jarige Engelsman zowat alles en eender wat om spectaculaire sprongen, flips en spins uit te voeren. Als een van de beste freerunners ter wereld vertrok Doyle onlangs op een historische reis rond de wereld om zijn persoonlijke, zeven wereldwonderen te ontdekken. Een belangrijk onderdeel van de reis is het in contact komen met de cultuur en het volk van de landen die hij bezoekt, in het bijzonder de lokale freerunners. “Ik wil leren van de atleten die ik ontmoet in de landen die ik bezoek,” legt hij uit.

Na het Colosseum in Rome en stops in Zuid- en Centraal-Amerika was het voor Doyle tijd voor een absoluut hoogtepunt in zijn odyssee. De Taj Mahal in de Indische stad Agra is niet alleen deel van het UNESCO Werelderfgoed en een van de Zeven Wereldwonderen, maar ook simpelweg een van de mooiste gebouwen ter wereld. De Taj Mahal werd gebouwd in opdracht van de Indiase grootmogol Shah Jahan als grafmonument voor zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, die in de 17e eeuw in het kraambed overleed.

De mogelijkheid om zijn eigen kunstvorm te kunnen beoefenen voor zo een magische locatie gaf Doyle een heel speciaal gevoel: “De Taj Mahal is waanzinnig mooi. Het is een wonder van symmetrie en harmonie. De bomen, tuinen en waterpartijen passen perfect in de omgeving”. Het iconische mausoleum vormde de perfecte achtergrond voor enkele van zijn meest spectaculaire moves die later te zien zullen zijn in een film over zijn reis rond de wereld. Doyle’s performance was zo indrukwekkend dat de lokale autoriteiten hem onmiddellijk toestemming verleenden voor een tweede sessie.

 


Reacties

    Geef je mening

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op Post Commentaar:

    Artikel Details