01 Bahrain.jpg

Toen het startschot klonk voor de Formule 1 – 2010 seizoensopener in Bahrein, pakte Vettel in zijn Red Bull-bolide direct de kop. Na 33 gecontroleerde ronden aan kop, melde Sebastian aan zijn team dat de auto kracht verloor, problemen waren er aan het uitlaatsysteem waardoor fors snelheid verloren ging.

Alonso profiteerde in ronde 35 van de pech van Vettel en nam de leiding waarna Massa direct het voorbeeld van zijn teamgenoot volgde en de tweede plaats pakte. Alonso liet zich echter niet verrassen door Massa. De Spanjaard sloeg een beslissend gat door snelle ronden te rijden waardoor zijn eerste overwinning sinds Japan 2008 niet meer in gevaar kwam. Voor Vettel was de 'nachtmerrie' nog niet over. Ook de derde plaats moest de vice-wereldkampioen van 2009 afstaan. Hamilton lag in eerste instantie ook nog achter Nico Rosberg. De Brit haalde de coureur van Mercedes GP in bij de eerste pitstop. Met nog elf ronden te gaan verschalkte hij Vettel voor plaats drie. Vettel kon de vierde plaats nog nipt vasthouden voor Rosberg en de teruggekeerde Michael Schumacher (Mercedes GP). Wereldkampioen Jenson Button (McLaren) finishte als zevende voor Mark Webber (Red Bull Racing). Vitantonio Liuzzi (Force India) en Rubens Barrichello (Williams) maakten de top tien vol.

Een ding is zeker, het Formule 1 seizoen van 2010 belooft gigantisch spannend te worden en Vettel is met Red Bull Racing gebrand om kampioen te worden. Volgende race 28 maart – Albert Park Australië.


Reacties

    Geef je mening

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op Post Commentaar:

    Artikel Details