Toots Midnight Cowboy_lores (2).jpg

Het Gentse duo MODO wint met zijn remix van Bluesette de wedstrijd Toots Needs Another Version van Red Bull Elektropedia. De zoektocht naar een platenhoes en een videoclip voor de remix start NU!


Toots Thielemans viert dit jaar zijn 90ste verjaardag - ninety and still going strong! Bovendien is het exact 50 jaar geleden dat de legendarische Belgische jazzmuzikant bovenaan de internationale charts stond met zijn wereldhit Bluesette. Twee goede redenen voor Red Bull Elektropedia om de handen in mekaar te slaan en een remix/artwork/videoclipwedstrijd te organiseren.

De winnaars van de remixwedstrijd zijn nu bekend: het Gentse duo MODO wint een driedaagse trip voor 2 personen naar New York om in september het Toots Thielemans: Celebrating 90 Years-concert in het Lincoln Center bij te wonen. Hun remix vind je hier: http://soundcloud.com/red-bull-elektropedia/nominee-toots-90-remix-5

De winnende remix verschijnt eind september ook op vinyl – er zullen exact tweehonderd 12”-platen geperst worden met op de ene kant de remix en op de andere kant de originele versie van Toots Thielemans.  Om die reden gaat Red Bull Elektropedia nu ook op zoek naar een platenhoes en een videoclip. De maker van de winnende hoes krijgt €500, het beste videoclipidee krijgt een budget van €2000. Ideeën, ontwerpen en storyboards kunnen ingestuurd worden naar connect@redbullelektropedia.be.

Deadline: 14 augustus!

De jury bestaat uit Moonlight Matters (producer), Alex Deforce (On-Point), Nathalie Teirlinck (filmmaker), Pieter De Kegel (Not Another Graphic Designer), Ben Van Alboom (A&Gallery) en Piet Lambrechts (The Academy by Borgerhoff&Lamberigts/Toots90).

Alle details over de wedstrijd vind je op www.redbullelektropedia.be/toots90


Reacties

    Geef je mening

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op Post Commentaar:

    Artikel Details