Mark Webber Korean GP Getty Images

 

Het raceweekend in Korea begon veelbelovend voor Red Bull Racing. Sebastian Vettel startte vanuit pole position, gevolgd door teamgenoot Mark Webber. Beide coureurs vielen echter uit en liepen daardoor belangrijke WK punten mis. Fernando Alonso ging in Korea met de overwinning aan de haal, en stoot daarmee Mark Webber van zijn troon in het WK leiderschap. Lewis Hamilton en Felipe Massa vervolledigden het podium.  Maar het is nog niet verloren!  Ondanks de pech in Korea zijn beide coureurs nog in de running voor het wereldkampioenschap.  

Het duurde lang voordat de race op het gloednieuwe Koreaanse circuit echt van start kon gaan. In eerste instantie wilde de wedstrijdleiding het veld vanaf de safetycar laten vertrekken. De baan bleek na enkele rondjes op laag tempo toch nog te nat. Ongeveer een uur later konden de 24 coureurs, na enkele ronden achter de safetycar alsnog los gaan.

Voor Mark Webber ging het in de 20ste ronde mis. Hij kwam Turn 12 uit en reed met zijn wielen over de kerb. Hij raakte de muur en Nico Rosberg (Mercedes), wat voor beide coureurs einde wedstrijd betekende. Voor Sebastian Vettel zag het er lang goed uit want hij bleef op de eerste plaats rijden.  Maar in ronde 46 sloeg ook voor hem het noodlot toe, Sebastian viel in leidende positie uit met een ontplofte motor.
 
Ondanks de pech in Korea hebben beide coureurs van Red Bull Racing goede hoop op de titel. Mark Webber staat met nog twee races te gaan op een tweede plek in het Wereldkampioenschap, het verschil is slechts 11 punten. Lewis Hamilton staat derde met 210 punten, Sebastian Vettel vierde met 206 punten.
 
De volgende race waar Red Bull Racing aan de start staat  is de GP van Brazilië, in het weekend van 5 t/m 7 november.  Het laatste nieuws vind je steeds op www.redbullracing.com.

 


Reacties

    Geef je mening

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op Post Commentaar:

    Artikel Details