red bull trick or treat.jpg

32 BMXers , verkleed voor de gelegenheid, kwamen naar New York City om het Halloween weekend op hun eigen manier in te zetten met de Red Bull Trick or Treat contest. Al voor de derde keer kwamen de beste riders van de wereld om los te gaan op obstakels in Halloween stijl, van een curved "magere Hein" rail tot grafkisten.

500 fans zakten af naar Newtown Barge Park in Greenpoint, Brooklyn ondanks de ijzige temperaturen. Dit jaar was de eerste keer dat de wedstrijd volgens het "Live or Die" principe verliep. Heats van 6 riders en enkel de beste 2 gingen door naar naar de Halve Finales en dan de Finale.

Met midtown Manhattan op de achtergrond gingen de ereplaatsen naar Scotty Cranmer, uit New Jersey die onlangs nog Dew Tour overall Park champion werd. De tweede plaats ging naar Pablo Nunez, een jongen uit de Bronx voor wie Red Bull Trick or Treat zijn allereerste contest was. Sean Ricany, een 16 jarige die duidelijk geen moeite had om mee te kunnen met de big boys, kaape de derde  

 

Rob Dolecki/Red Bull Media House North America, Inc.

  

 

nullRob Dolecki/Red Bull Media House North America, Inc.

 

Ricany’s manual naar nose wheelie naar barspin en zijn no-handed footjam nosepick op de sub box (op de foto hierboven) deed de jury uit hun dak gaan. Nunez of  “honeybadger” , zoals hij door de MC genoemd werd, landde een 360 tailwhip drop over the hip en dit zette het publiek volledig in vuur en vlam. Wat welkom was met de freeeezzzing temperatuur.

Cranmer was volledig ready to ride met zijn Danny Zuko pruik en Grease Lighting jasje. Zijn meervoudige fufanu moves op de jury toren en tailwhip drop vanop de sub box met de East River op de achtergrond volstonden om zich te verzekeren van de eerste plaats.

“Het is een ongelofelijke eer om hier goed te presteren en gewoon zelfs om te mogen deelnemen gezien ik een halve local ben, uit New-Jersey,” zei Cranmer, Red Bull Trick or Treat’s 2010 en  2011 kampioen. “Het is niet de zoveelste contest. Jezelf verkleden maakt het allemaal wat losser en dit helpt om mensen enthousiast te krijgen over BMX.”

null Rob Dolecki/Red Bull Media House North America, Inc.

 

Omwille van een last-minute verplaatsing van de datum door het weer had het event heel wat lokale riders die deelnamen. Alle verschillende types van riders waren vertegenwoordigd, van lokale helden tot de pro Edwin De La Rosa, die het concept van deze ontest mee bedacht, tot de top riders van vorig jaar, waaronder Augie Simoncini en de Duitser  Bruno Hoffmann.

Red Bull Trick or Treat 2011 Resultaten

1. Scotty Cranmer
2. Pablo Nunez
3. Sean Ricany 

Best Trick: Zac Costa – footjam nosepick op de RIP Quarter

volg Red Bull on Twitter voor meer nieuws, updates en exclusieve info.

GERELATEERDE CONTENT:


Reacties

    Geef je mening

    * Alle velden zijn verplicht
    Slechts 2000 tekens kunnen ingevoerd worden :
    Typ het woord in aan de linkerkant, klik op Post Commentaar:

    Artikel Details