Quentin Delefortrie

null

Quentin's Details

Over Quentin

null

Quentin begon op 6-jarige leeftijd met waterskiën onder invloed van zijn ouders. Na verloop van tijd probeerde hij het ook op een wakeboard en al snel was hij verkocht. Op 12-jarige leeftijd was hij helemaal niet zo goed tot hij op 14-jarige leeftijd intensief begon te trainen met zijn broer die ook zijn coach is. Hij oefende twee figuren in per week, wat een heel zware opdracht is. Op zijn vijftiende liep Quentin een zware knieblessure op. De diagnose was zwaar: geen sport meer. Quentin weigerde dit te aanvaarden en werkte hard aan zijn revalidatie. Negen maanden na zijn blessure werd hij onverwacht Europees kampioen bij de ‘boys’. Mede dankzij deze fantastische comeback werd hij even later een officiële Red Bull-atleet. In 2004 werd hij Europees kampioen bij de ‘junioren’ en in 2005 Wereldkampioen bij de ‘junioren’.


In 2006 werd hij tweede op het Belgisch Wakeboard Kampioenschap en bemachtigde hij de vierde plaats op Europees niveau.
Sterkste hoogtepunten van 2007 zijn ongetwijfeld het Belgische Kampioenschap en de EAME waar hij respectievelijk de eerste en tweede plaats binnen de wacht sleepte.


In 2008 werd Quentin winnaar van de Lowlands Tour en Tour de Liège.


Dit jaar werd hij vierde op het EK en werd hij geselecteerd voor de World Games in Taiwan waar hij als zevende eindigde. Eveneens werd hij eerste bij de Lowlands tour in Luxemburg en tweede bij de Lowlands tour in Nederland.
Volgend jaar eindigen zijn studies Biochemie, daarna wil hij zich volledig focussen op het wakeboarden.