DL_111213_3sday1_0780.jpg

Oppvokst i Norge med engelsk far og russisk mor var det naturlig for Sebastian som ble født i København å velge DJ F.M.C. (From Many Countries) som artistnavn. Det flerkulturelle talentet har mange musikkprosjekter i lufta, og det ble brått enda mer hektisk etter at F.M.C. snurret seg til en soleklar seier i den norske finalen av Red Bull Thre3style.

 
Red Bull Thre3Style er en DJ-Battle konkurranse der DJer blir forhåndsplukket av en fagjury på grunnlag av spillestil og forventning til at de vil klare å sette fart på dansegulvet.  Den norske seieren sendte26-åringen videre til den internasjonale Red Bull Thre3Style finalen i Vancouver, der han konkurrerte mot representanter fra 19 ulike land. Vi tok en prat med Sebastian om Thre3style og hvordan tiden har vært i etterkant.

Hva fikk deg til å melde deg på Thre3style?


Det så ut som et bra opplegg, og jeg likte at det var en moderne DJ konkurranse som er tilpasset dagens club DJs. Den største utfordringen var å lage et bra sett med på 15 min med ulike sjangre! Utfordringer er riktignok bra, jeg er helt nødt til å ha!

Hvordan har tiden vært i etterkant av Red Bull Thre3style?


I tiden etter Red Bull Thre3style var tiden veldig hektisk. Jeg hadde en vanlig fulltidsjobb, 3 spillejobber i uken, gigs utenbys med Son of Light og samtidig skulle jeg forberede meg til konkurransen i Canada. Det var fantastisk deilig å lande i Vancouver og vie tiden til å kun fokusere på å være DJ.
 I høst ga jeg ut en singel med Chris Lee som heter "Take you (with me)" . Den ble spilt på P3 Popsalongen og er tilgjengelig på iTunes, Spotify, Wimp osv. Jeg hadde også planlagt å slippe min egen musikk før jul, men det ble jeg nødt til å vente med.
I dag er det fortsatt hektisk, men på en bra måte. Jeg har gått tilbake til å kun jobbe med DJ-ing og er kjempe glad for at jeg kan vie all tiden min til spilling og fokusere på mine egne musikk prosjekter.


Hva var høydepunktet med Vancouver?

Det aller største høydepunktet var å møte en av mine største DJ-idoler; Z-Trip, deretter høre han spille 45`funk vinyler på en liten gjemt (hemmelig) klubb utenfor Vancouver sentrum, med kun 40 andre. Deretter må det være da jeg spilte. Helt nytt publikum, nye dommere og 19 andre Red Bull vinnere tilstede. At vi ramlet over en helt tilfeldig Prince konsert var jo selvsagt også en stor bonus.

Hvem traff du og hvilken betydning har det hatt i etterkant?

Jeg traff en håndfull med DJs som jeg ser opp til, både fra USA & Canada. Å møte og motta komplimenter noen av mine favoritt-DJs var nok det beste med hele turen. Det ga meg virkelig mye boost til å fortsette å jobbe enda hardere. Jeg fikk masse feedback og hadde lange samtaler om musikk og DJ-bransjen. Akkurat det var veldig givende og ga meg et klarere perspektiv på ting.
Vi som var deltakere ble en ordentlig god gjeng og har blitt gode venner. Vi holder kontakt med hverandre og planlegger å besøke og spille sammen, samt gjøre prosjekter på tvers av landene.


Hva er ditt fremtidige mål med musikken?

Målet mitt nå er å fortsette med det jeg gjør, perfeksjonere og ha en stødig positiv utvikling. Bruke tiden godt men unngå å stresse med karrieren. Ting går smilende bra om dagen og jeg er veldig heldig som får spille så mye som jeg gjør, og ønsker ingen ting mer enn å fortsette med det. Jeg har egne låter som er på vei ut og vier mye tid til opptak og produksjon.
 
Hva er dine råd for andre artister som ønsker å delta på Thre3style?

Bare å gjøre det. Slipp egoet, ingenting å tape, alt å vinne!
 
Er du norges nye musikktalent?  Søknaden til Red Bull Music Academy er nå ute!

  

null
   Foto: Dale Tidy

Kommentarer

    Legg inn en kommentar

    * Alle felt må fylles ut
    Det er bare tillatt å legge inn 2000 tegn :
    Skriv inn ordet til venstre, og klikk "Send kommentar":

    Detaljer