Pedro gold.jpg
Pedro Barros knuser all konkurranse av banen under finalen i Skateboard Park
 
Pedro Barros var et eneste storts smil da han vant sin andre X Games gull-medalje lørdag. Den brasilianske skateren utkonkurrerte de sterke skaterene Ben Hatchell og Rune Glifberg da han stakk av med den gjeveste prisen.

“Det var en helt utrolig finale og da jeg fikk resultatet på den siste runden, ble jeg helt gira. Det var helt vilt fordi Ben fikk en fantastisk score rett etter start. Jeg måtte bare prøve å finne på noe, bruke hele parken, prøve forskjellige lines og få det til å se ut som jeg skatet i en bowl. Jeg fikk det til å fungere etterhvert."

Pedro fikk sølv under same event i fjor, men ultra imponerende skating de siste månedene gjorde ham raskt til en sterk kandidat til å vinne en annen gull- medalje. I forkant av X-Games 18, hadde Pedro plukket seiere i Statene, Brasil, Australia og New Zeleand. Den eneste bekymringen han hadde før han kom til LA var en kneskade.

“Jeg kom til finalen og det gjorde ekstremt vondt, da var jeg bare – jeg skal skal skate så bra jeg kan og klare å håndtere smerten. Det var tøft. Alle skatet så bra! Glifberg skatet bowlen som det var smør, og Hatchell var rå med sine super tekniske triks. Det var rett og slett en utrolig finale og da å klare å vinne den føles fantastisk.”

X Games 18: Intervju med Tarah Gieger
 

 RallyCross kjører forvandler X Games til en lekeby

Rallyfører Tanner Foust og Hollywood stuntmannen Greg Tracy, knuste en verdensrekord under X Games på lørdag. Duoen kjørte to all-wheel-drive rally biler gjennom en ca. 20 meter «Hot Wheels Double Loop Dare» bane under X Games 18.
 

Greg Tracy har dratt noen ville triks som en del av jobben sin som stuntman, men å kjøre opp-ned gjennom loopen var garantert høydepunktet på karrieren hans.
 

“Det var uvirkelig. Jeg er helt målløs. Det vet helt klart den kuleste tingen jeg noengang har gjort. Det var en real håndfull og klare å lande det og få bilen til å bremse opp.”
 

Banen i seg selv måler to fotballbaner i lendge og er en leken variant av Mattel’s «Hot Wheels Double Dare Snare toy racetrack.» Rallysjåfør Tanner Foust skjønte raskt at leketiden hans var over da han hoppet i bilen. “Øyeblikket når starten nærmer seg, begynner pulsen å roe seg, adrenalinet forsvinner og det blir et faktum av å bare la det skje. Så treffer de 7G-ene meg og det føles som om kinnet treffer meg i fanget. Da jeg var i loopen, føltes bare alt helt uvirkelig.”
Foust er allerede en tre-ganger X Games gull-medalje holder og på søndag var han ute etter en annen pris under Rally Cross finalen.
 

Gronholm skadet etter kræsj

RallyCross fører Marcus Gronhom fra Finland, ble tatt til sykehuset på lørdag etter å ha kræsjet under en trening på X Games i Los Angeles.
 

Den 2012 RallyCross tour lederen og den tidligere verdensmesteren I rally var bevisstløs, men pustet etter kræsjet inn i en base med lysposter etter et hopp. I etterkant var han våken og bevisst på sykehuset. På fredag skadet en annen finne seg, da Tooms Heikkinen brakk ankelen etter å ha kræsjet etter et hopp på trening.

Nok et gull år for Garrett

Det ble en anspent finale av X Games BMX Street på fredag da Red Bull-støttede Garret Reynolds ble satt under press fra debutant Chad Kerley. Garrett har dominert eventet siden det ble introdusert i X Games for fem år siden, og har vunnet hver eneste gull-medalje siden...
 

Med økende press på Garret klarte han å få høyeste score i finalen på hans aller siste run. Etter Garret så at han hadde gjort nok til å klamre seg fast på sin femte X Games gull-medalje, kollapset han under sykkelen sin midt på asfalten.
 

“Chad Kerley var helt rå der ute. Så hvis det var opp til meg, ville jeg gitt gull-medaljen til ham.”
 

Garrets score på 43 poeng under hans siste run gjorde at han slo Kerley med bare to poeng på ledertabellen. Garrett vant sitt første X Games gull da han var 17 år og var derfor tydelig imponert av Kerley som hadde fullført videregående kun dager før X Games.
 

Nøkkeltrikset som gjorde at Garrett fikk hendene sine på gull-medaljen var hans alt eller ingenting 540 barspin under hans finale. Garrett var den eneste som klarte å lande dette trikset under finalen!
 

Renner løfter seg

Ronnie Renner og Matt Buyten hadde sin årlige duell for topprisen under MotoX Step-up på fredag hvor de slo X Games rekorden da

Renner satte listen på ca. 14 meter og vant dermed sin tredje gull-medalje.
Det var et gjevnt løp – helt til Renner satt den nye rekorden og slo dermed den som ble satt av Buyton under fjorårets X Games med hele 3 meter.
 

Mens tilskuerene gikk av skaftet i Staples Center, ble kjørerene humpende ut, Renner med en håndleddskade han pådro seg halvveis gjennom konkurransen.
 

"Jeg ville vinne nå mer enn noengang," sa Renner, som vant i 2009. "Jeg tenkte, jeg har jo fire barn allerede, så... håndleddet det var bare dråpen.."
 

"På et tidspunkt tittet jeg meg rundt og så at hele Staples Center stod, " sa Buyton. "Det gjorde at jeg virkelig satt pris på hvorfor jeg gjør dette. Jeg har kanskje tapt denne duellene, men det var en fantastisk kamp. Vi har noe skikkelig rivalisering på gang. Jeg vant de forrige to årene, og Renner vant dette. "
 

FMX medaljer for Red Bull X-Fighters

Den japanske sykleren Taka Higashino fikk liv i Staples Centre under hans første run i Moto X Freestyle finalen. Higashino landet et aldri-før-sett triks, en backflip Rock Solid dobbel grab.
 

Higashinos åpning ble backet opp av enda flere imponerende stunts. Dette førte til at han ble den første japanske vinneren av en X Games gull-medalje.
 

“Det er for spennende, nesten mer som en drøm enn realitet. Å vinne her har alltid vært min drøm. Jeg har jobbet hardt hver dag i fem år for å gjennomføre denne drømmen. Det handlet kun om Rock Solid, så etter landing husker jeg rett og slett ikke mer av runnet. "
Higashino samlet med seg en score på 93.33 for hans to første runder etter han klarte triks etter triks. Han fulgte opp sin backflip Rock solid dobbel grab med en Kiss of a Death flip, en heel-clicker flip og en massiv uten hender Superman Air to holy grab.
Red Bulls X-Fighter stjerne Levi Sherwood tok Moto X Freestyle medaljen, mens chilenske Javier Villegas fikk bronsje. Villegas innrømmet at tredje plassen ikke levde helt opp til forventningene han hadde før konkurransen.
 

"Jeg var bare glad for at jeg ble valgt til å konkurrere her sammen med de 10 beste kjørerene i verden. Å få en medalje her er helt fantastisk. Det var helt klart dte beste runnet jeg har satt sammen på denne utrolige banen. Jeg klarnet hodet slik at det bare var rampen, sykkelen og meg. Jeg klarte å utelukke stadionen fra hodet, men da jeg landet mitt siste triks så jeg stadionen for fullt igjen. "
Men det var ikke bare Higashino som lagde historie.

Under Moto X Freestyle konkurransen var det også en annen første gang under torsdagens elimineringsrunde.
 

Revolusjon under Big Air

15 år gamle Mitchie Brusco landet en 900 og ble den yngste skateren til å lande en to-og-en-halv midair revolution trick under X Games.
"Det var bare andre gangen jeg prøvde å landet dette trikset denne uken. Jeg holdt på å utsette deg og utsette det til jeg plutselig bare gikk for det."


Det var bare minutter til Mitchies rekord ble slått av 12 år gamle Tom Schaar. Det unge talentet fra Malibu fullførte en 900 før han rettet blikket mot å lande en 1080. Tom ble den første skateren til å lande en 1080 da han gjorde trikset under X Games Asia tidligere i år.

 


Kommentarer

    Legg inn en kommentar

    * Alle felt må fylles ut
    Det er bare tillatt å legge inn 2000 tegn :
    Skriv inn ordet til venstre, og klikk "Send kommentar":

    Detaljer