Steven LoBue Samo Vidic/Red Bull Cliff Diving

Første treningsdag på Azorene gikk med til a testing av nye stup før det blir alvor under tredje runde av Red Bull Cliff Diving 21. juli...

Under varme og perfekte forhold for kluppestuping, fikk stuperene trent fra tre forskjellige steder på islet of Vila Franca do Campo på Sao Miguel - noen rett fra klippene, mens andre var fra den 28 meter høye plattformen. 

Konkurransens første runde, der stuperene må stupe noen pålagte stup, blir holdt rett ut fra klippene. Det er derfor viktig at de klarer å styre unda steinene under dem.

Gary Hunt, Steven LoBue, David Colturi og Blake Aldridge, brukte alle en 'inward double half' som en av de pålagte stupene tidligere i serien, men i Azorene gir ikke dette stupet nok klarering.

LoBue og Aldridge planlegger derfor å erstatte 'inward double half' med en flyvende barani, mens Hunt vil ha en 'double half' og Colturi en 'reverse three' posisjon.

"Det er ganske mange av oss som bruker en 'inward double half', så og stupe rett fra steiene forandrer så klart stupene våre," sa Aldridge. "Jeg vil mest sansynlig gjøre det samme som Steve, gjøre en 'flying barani' istedenfor. Det er noe annerledes å tenke på, det er det som gjør denne sporten så utfordrene."

Tredje plassen fra Grimstad Kent De Mond, trente også på et nytt stup - en 'two-and-a-half twisting triple' - etter å ha vært på nippet til å gjøre det en stund.

"Jeg har tenkt på å gjøre en 'two-and-a-half twisting triple'en god stund, men jeg har ikke hatt så mange treninger fra 10 meter som jeg ville," sa De Mond. "Siden forrige konkurranse i Norge, har jeg gjort en god del 'front double med dobbel twist' fra den 7 meter høye mini trampolinen. Jeg har sikkert gjort mellom 20 og 30 slike den siste uken. Jeg var nervøs før jeg gjorde det, men det gikk fint og det er et veldig morsomt stup.

Amerikaneren Steven LoBue sammen med landsmannen De Mond er spendt på utfordringene i toppen under lørdagens konkurranse, men seriens totale leder, LoBue, forventer seg en skikkelig kamp.

"Det kommer til å bli tøft å vinne her, Orlando (Duque) og Gary (Hunt), gir aldri opp og Dave (Colturi) kommer snart til å få til et gjennombrudd og jeg føler det kommer til å skje veldig snart. Så er alltid Artem (Silchenko) en utfordrer og ikke minst nå som Kent (De Mond) har lært et nytt stup blir han også tøff å slå."

Fredag finner siste treningsøkt sammen med første runde sted.

 

Se bildene fra første trening her!

Se hjemmesiden til Red Bull Cliff Diving for mer informasjon om seriens tredje runde...


Kommentarer

    Legg inn en kommentar

    * Alle felt må fylles ut
    Det er bare tillatt å legge inn 2000 tegn :
    Skriv inn ordet til venstre, og klikk "Send kommentar":

    Detaljer