RBTTP_Egypt_Stage(c)_Jozzu.jpg

Z zaprtimi očmi, premikajoč roke in noge v ritmu bobnarskih palic, ki so udarjale ob šolske klopi in zvezke – tako je egipčanska ekipa STB (“Spolno prenosljivi ritmi”) prepričala brazilske poslušalce, da ritem še kako obstaja tudi zunaj meja dežele sambe. “Sanje so se nam uresničile. Rio obožujemo in z zmago na Red Bull Tum Tum Pa smo dokazali, da znamo tudi Egipčani migati!”

Obkroženi s goro Sugar Loaf in plažami Rio de Janeira so najboljši šolski bobnarji s celega sveta pokazali svoj talent za ustvarjanje zvokov ter popolno usklajenost – tako med seboj kot z občinstvom. Od glasnih udarjajočih zvokov do šepetajočih klikov in ploskov – 30 ekip je svojo državo predstavljajo z melodijami od orientalskih zvončkov do karibskih ritmov.

Ekipa gostujoče države Prostitutos do Ritmo je poskrbela za glasno bobnarsko doživetje. S svojimi samba dekleti in žigolo kostumi so vseh 700 obiskovalcev zvabili v ples in si priigrali drugo mesto. “Pomagala nam je podpora prijateljev in samba v naši krvi!”

Ritem v krvi pa ima tudi tretje uvrščena ekipa. Jamajčani Ground Zero, oboževalci Bob Marleyja, so povedali tole: “Radi imamo bobnanje in reggae glasbo. Veseli smo, da je bilo všeč tudi Brazilcem!”

Vsem udeležencem svetovnega finala Red Bull Tum Tum Pa je skupna ena stvar. Albanska ekipa Sick Beats je lepo povzela: “Nastop na odru je bil najlepši trenutek vikenda. Rio je bila najboljša nagrada, ki smo jo osvojili!”

V kratkem sledi ekskluzivna reportaža nastopa slovenske ekipe Trije deci beli in resonanca, ki se je uvrstila na 18. mesto. Pozorno spremljaj redbull.si!


Komentarji

    Dodaj komentar

    * Vsa polja so obvezna
    Omejeno na 2000 znakov :
    Vnesi kodo na levi in klikni na "Objavi komentar".

    Podrobnosti