Red Bull Flugtag Slovenia - Glasovanje

Letalcem izdali dovoljenje za pristajanje v Ljubljanici!

flugtag

Pred skoraj sedmimi leti je Red Bull Flugtag ali Red Bullov dan letenja prvič obiskal Slovenijo. Pogumni konstruktorji doma izdelanih letalnih naprav na človeški pogon, z vseh koncev naše države, so se leta 2005 pomerili nad Dravo v Mariboru. Letos nas bo ta najbolj zabavni letalski miting obiskal drugič, prihaja pa v Ljubljano, 16. junija. Letalci in njihova letala bodo svoj zalet jemali z zaletne ploščadi pri Špici, pristajali pa v Ljubljanici. Prijave s skicami letalnih naprav zbiramo do 15. marca!

Slovenci smo letalski narod, to je dejstvo za katerega sta v prvi vrsti zaslužna brata Edvard in Josip Rusjan. Goričana sta 25. novembra 1909, z doma izdelanim letalom, uspela izvesti svoj prvi in s tem tudi prvi slovenski polet. S tem sta nas uvrstila med najbolj vidne države na letalskem zemljevidu, njuno nasledstvo pa se danes lepo kaže nedaleč proč od njunega doma, v Ajdovščini, kjer podjetje Pipistrel snuje najboljša ultralahka letala na svetu.

Na krilih slovenske domišljije

Kaj nastane, ko letalec premore veliko domišljije in poguma, v žepu pa skriva še malo nastopaštva? Slovenec, seveda! Če ima sosed avto, ki obrača luči v smer vožnje, bo imel letalec Janez pač letalo, ki leti brez motorja, vzeleti na nožni pogon in ima po možnosti še obliko kranjske klobase. Zakaj pa ne, še posebej, če na obisk prihaja Red Bull Flugtag. Sosedov avto tam nima kaj iskati, pa tudi če sveti okoli ovinka ...

Prvi Red Bull Flugtag se je odvil na Dunaju, leta 1992, od takrat pa se jih je v 33 državah po vsem svetu zvrstilo že več kot 100. Leta 2005 je prvič obiskal Slovenijo, dan letenja v Mariboru pa je praznovalo preko 60.000 ljudi.

Na tekmovanje se lahko prijavi prav vsak Slovenec. Ob tem prejme okvirna navodila za izdelavo letalne naprave in pripomočke za izdelavo načrta. Slednjega pošlje organizatorju (do 15. marca), ta pa s pomočjo komisije izbere 35 letalnih naprav, ki največ obetajo, oziroma so najbolj zanimive in kreativne. Dodatnih 5 bodo na podlagi skic izbrali še obiskovalci spletne strani tekmovanja (www.redbullflugtag.si), sledilo pa bo obdobje gradnje izbranih naprav. Garaže, vrtne ute, kleti, dnevne sobe, podstrešja in pisarne bodo postale konstruktorske delavnice, kjer bodo ekipe letalnih mojstrovalcev sestavljale svoje tekmovalne prototipe in jih morda v polni tajnosti preizkušale nad otroškim bazenom za hišo, nad bližnjo mlako, ali pa kar na travnatem bregu, s trdim pristankom, tako, kot so to počeli pionirji letalstva.

No, takšno preizkušanje pa je seveda dvorezen meč, saj bo v primeru neuspeha lahko sledilo popolno uničenje naprave, zato se bodo nekateri raje zanesli le na svoje izračune in se 16. junija, na zaletno ploščad nad Ljubljanico, podali kar z nepreizkušenim prototipom, popolnoma prepričani, da bo poletel vsaj 62 metrov, kolikor znaša trenutni Flugtag svetovni rekord. Ta je vsekakor zrel za zamenjavo, saj je bil postavljen leta 2010 v St. Paulu (Minneapolisu) v Minnesoti, ZDA, o sposobnostih slovenskih letalskih domainžinerjev pa tudi ne gre dvomiti. Morda bo Dunaju prav Ljubljana letos prevzela primat v tej pomembni dolžini.

Povečano število prijav NLP v času Flugtaga ni redkost!

Na tem tekmovanju je namreč dovoljena prav vsaka oblika letalne naprave na človeški pogon, le da je v skladu s pravili, ki zagotavljajo varnost. Prebivalci Ljubljane se zato ne čudite, če vam bo sredi junija mimo okna priletela prikazen v obliki leteče hiše, ogroooomne radirke, pice, traktorja, krofa, pečenega piščanca, formule, pločevinke in še česa. Verjemite, to je povsem normalno! Tudi v Ratečah se menda ne čudijo, ko jim marca mimo okna prileti leteči Kranjec na smučeh! Je pač vzgonski veter v Planici malo potegnil, si rečejo ...

Dobro trenirana ekipa je ključ do uspeha

Tekmovalno letalno ekipo lahko sestavlja do pet ljudi, od tega le eden kot pilot, drugi pa bodo poskrbeli za pogon, servis, menjavo pnevmatik, oljenje zakrilc, malico za na pot, pa seveda za nastop pred samim lansiranjem. Poleg dolžine poleta in kreativne ocene letalne naprave bo žirija tekmovanja namreč ocenjevala tudi nastop sam, skupek vseh točk pa bo odločil o zmagovalcu. Teoretično je torej možno, da na tem tekmovanju zmaga naprava, ki bo letela manj metrov, kot jih bo padla. Tudi zato je Red Bull Flugtag tako zanimiv!

Če vas zadeva mika, imate časa za prijavo še dovolj, le ne čakajte predolgo, saj morate do 15. marca že poslati tudi skico svoje bodoče letalne naprave. Kreativnost naj ne pozna meja, vsi, tudi tisti, ki boste prišli nore letalce le občudovat, pa si zabeležite 16. junij kot zaseden. Če imate svoj NLP že v glavi, malce pa vam šepa letalsko konstruktorsko znanje, boste kakšen odgovor morda lahko našli ob ogledu popolne replike najuspešnejšega Rusjanovega letala Eda 5, ki je od včeraj na ogled v prvem nadstropju novega Eda centra v Novi Gorici. Razstavljena replika je nazadnje letela leta 2009, ob 100 letnici prvega slovenskega poleta, slaba stotri leta po njem pa bodo letalci zasedli Ljubljano in pokazali, da duh bratov Rusjan pri nas še živi.

Vse informacije in formular za prijavo najdete na strani http://www.redbullflugtag.si
 

Podrobnosti